Vecmāmiņas biezpienrausīši. Viegla recepte, kas atgādina par bērnību

SASTĀVDAĻAS.

Mīklai:

  • 1 paciņa sausā rauga;
  • 1 glāze piena;
  • 2 ēd. k. cukura;
  • 400 – 500 g miltu;
  • 50 g saldkrējuma sviesta;
  • 1/2 tēj. k. sāls.

Pildījumam:

  • 1/2 kg biezpiena;
  • 4 olu dzeltenumi;
  • 4 ēd. k. cukura
  • kausēts sviests;
  • 2 ēd. k. skāba krējuma;
  • 1 ēd. k. miltu;
  • vaniļas cukurs vai vaniļa.

Lasi vēl: Recepte: Rulete “Bounty” – vienkārši, ātri un gardi!

PAGATAVOŠANA.

1. Iejauc mīklu. Šim nolūkam sasilda pienu līdz aptuveni 40 grādiem. Pieber raugu un cukuru. Pagaida desmit minūtes, līdz virs piena pacēlusies “cepurīte”.

2. Tad pienam un raugam pievieno kausētu saldkrējuma sviestu, sāli un miltus. Mīklu samaisa un liek uzrūgt. Tiklīdz mīklas apjoms palielinājies divas reizes, to nedaudz pamīca un atstāj vēl nedaudz uzrūgt.

3. Gatavo mīklu dala 16 daļās, kuras izkārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

4. Gatavo biezpiena pildījumu. Vispirms biezpienu izberž caur sietiņu, pievieno cukuru, krējumu, olu dzeltenumus, sviestu, nedaudz miltu un vaniļu.

5. 16 mīklas bumbiņas ir uzrūgušas un gatavas cepšanai. Katras centrā izveido iedobīti, izmantojot glāzes apakšu.

6. Biezpienmaizītes malas apsmērē ar olas dzeltenumu.

7. Biezpiena maisījumu liek izveidotajās iedobītēs.

8. Liek maizītes cepties līdz 200 grādiem uzkarsētā krāsnī uz 20-30 minūtēm.

Leave a Comment