Viņa pilnībā atteicās no šampūna – lūk, kas ir noticis pēc 6 mēnešiem!

“Pierašanas laiks nebija tik sarežģīts. Grūtākais bija pierast pie salātu mērces smaržas, kas izplatījās dušā, kad ieziedu ābolu etiķi. Tomēr neuztraucies – smarža pazūd uzreiz, kad tā tiek izskalota.

Ar laiku mati kļūst veselīgāki un vieglāk ieveidojami. Tie tik ātri nekļūst taukaini, un laiks starp mazgāšanas reizēm ir ilgāks, parasti 4-5 dienas. Mati ir mīkstāki, spīdīgāki un tik ļoti neelektrizējas.

Bija tikai divas reizes, kad cepamās sodas un ābolu etiķa vietā izmantoju dabīgo šampūnu, un tas bija tad, kad devos uz Hondūru un Meksiku darba darīšanās. Abās reizēs domāju, ka būtu vieglāk, ja man neviens lidostā nejautātu par dīvainā izskata balto pulveri manā somā. Redzēju lielu atšķirību pēc tam, kad matus biju izmazgājusi ar šampūnu – tie bija sausāki, elektrizējās un pēc divām dienām jau atkal izskatījās netīri. Pamanīju, ka arī galvas āda niezēja, laikam, ka tādēļ, ka dabīgās eļļas tika nomazgātas.

Lasi vēl: Ābolu etiķa brīnumainās īpašības, kuras atvieglos jūsu sadzīvi; #5 super!

Tādā veidā var ietaupīt daudz naudas. 6 mēnešu laikā es esmu iztērējusi tikai vienu cepamās sodas paciņu, un ābolu etiķis ir tikai pusē. Nav tukšu šampūna pudeļu un kondicioniera paciņu, kā arī nav jāiegādājas vēl dažādi citi matu kopšanas produkti, lai mati izskatītos labi.

Iespējams, ka tevi arī ir ieinteresējusi šī metode. Tad, nu, lūk, kā to darīt:

Ņem 2 ēdamkarotes cepamās sodas un ieber to 500 ml burkā. Saslapini matus. Piepildi burku ar ūdeni un izmaisi to, lai cepamā soda izšķīstu. Ielej to matos un iemasē. Izskalo. Tajā pašā burkā ielej 2 ēdamkarotes ābolu etiķa. Pievieno ūdeni, ielej to matos un izskalo uzreiz!

Šie mērījumi ir gariem matiem – ja tavi ir īsi, tad izmanto 1 ēdamkaroti abu sastāvdaļu!”

Avots: treehugger.com

Leave a Comment