Viņam ir 120 gadi, un viņa ilgdzīvošanas noslēpums ir šokējošs – diez vai tu tādu dzīvi gribētu!

Svamī uzskata, ka šobrīd viņš ir pasaulē vecākais cilvēks, pārspējot iepriekšējo rekordistu, japāni Džiremonu Kimuru, kurš nomira 2013. gada jūnijā, sasniedzot 116 gadu vecumu.

Vīrietis, kurš piedzima ārkārtīgi nabadzīgā ģimenē, tagad dzīvo Kolkātas pilsētā, tomēr visu savu dzīvi viņš pavadījis Varanasi.

2

Par spīti iespaidīgajam vecumam, viņš dzīvo viens, un viņam nav nepieciešama medicīniska palīdzība, turklāt sirmais vīrs katru rītu nodarbojas ar jogu.

Svamī atzīstas, ka tik ilgi nodzīvojis, pateicoties ķermeņa uzturēšanai formā ar jogas palīdzību, ēdot pārtiku bez piedevām, kā arī nenodarbojieties ar seksu.

Lasi vēl: Šie ieradumi piesaista nabadzību– laiks atbrīvoties no tiem!

Viņš saka, ka celibāts ir palīdzējis nodzīvot tik ilgu mūžu, un tas viņu pilnībā nesatrauc.

3

Viņš apgalvo:

Vissvarīgākā šajā dzīvē ir disciplīna. Cilvēks var sasniegt visu, ko vēlas, ja viņš spēj disciplinēt ēšanas ieradumus, nodarboties ar fiziskām aktivitātēm un ierobežot seksuālās vēlmes. Jāiemācās kontrolēt savas vēlmes. Es dzīvoju tik ilgi, jo materiālās vērtības nesniedz man prieku.”

Lai arī laiki ir mainījušies, ilgdzīvotājs apgalvo, ka ir palicis tāds pats.

Viņš skaidro: “Es piedzimu nabadzībā, tādēļ es nekad no dzīves neko lielu negaidīju. Mūsdienās cilvēki ir nelaimīgi, neveselīgi un kļuvuši negodīgi, tas mani ļoti sāpina. Es vēlos, lai cilvēki būtu laimīgi, veselīgi un saticīgi.”

Izrādās, ka 1,58 metrus garais mūks nekad dzīvē nav gulējis gultā un izmantojis spilvenu. Viņš guļ uz plāna paklāja, kas novietots uz grīdas, bet spilvena vietā izmanto akmens ķieģeli.

4

Neatkarīgi no tā, vai viņš tiks iekļauts Ginesa rekordu grāmatā, šis vīrs jau ir kļuvis slavens visā Indijā.

Viņš ceļo apkārt, lai sniegtu intervijas un lekcijas par dzīves vērtībām, valsts iedzīvotāji ar lielu interesi apmeklē šos pasākumus.

Svamī atzinies, ka viņa sekotāji bijuši tie, kuri pierunājuši vīru pieteikties Ginesa pasaules rekordam.

Avots: mirror.co.uk

Leave a Comment