Ziemassvētku eglītes vietā: trīs istabas augi, kas svētku laikā izdaiļos jūsu māju un radīs noskaņu

Puansetija

Puansetiju dēvē par Ziemassvētku ziedu, jo tās spilgti sarkanās lapas uzzied, kad dienas gaisma samazinās, kas parasti notiek decembrī. Ja kādam pajautāsiet, kāds augs vislabāk simbolizē Ziemassvētkus, atbilde parasti būs puansetija.

Ja vien iespējams, tās dod priekšroku karstam un mitram klimatam, tāpēc vislabāk tās turēt tālāk no aukstiem logiem vai vietām, kur var iekļūt caurvējš. Svarīgākais padoms par puansetijas kopšanu ir uzturēt pastāvīgu vidējo temperatūru, t. i., turēt tās ārpus tiešiem saules stariem, bet nodrošināt, lai tās saņemtu pietiekami daudz ūdens.

Nepērciet puķes ar nokaltušām lapām, jo tas parasti nozīmē, ka tās ir uzglabātas pārāk aukstos apstākļos, kas var tās sabojāt. Regulāri apsmidziniet lapas, jo puansetijām patīk mitra vide, un tas palīdzēs tām ilgāk saglabāt sarkano lapu krāsu.

Pēc Jaunā gada iestāšanās reizi mēnesī sāciet augu barot ar kāliju saturošu mēslojumu. Aprīlī nogrieziet augu līdz aptuveni 10 cm augstumam un turiet to vēsā telpā, aptuveni 15 °C temperatūrā, ārpus tiešiem saules stariem.

Amarillis

Amarillis ir lieliska svētku dāvana, jo tai ir spilgti rozā vai sarkana krāsa, uz kuras parasti ir skaists balts raksts. Zināms, ka šis zieds zied no decembra beigām līdz jūnija beigām septiņas līdz desmit nedēļas.

Lai tie uzziedētu pirms Ziemassvētkiem, amarilli jāstāda podos oktobrī, bet, ja tos stāda tagad, tie sāks ziedēt agrā pavasarī.

Šis istabas augs jānovieto siltā mājas daļā netiešā saules gaismā, līdz parādās stādi, pēc tam jānovieto vēsākā telpā un regulāri jālaista. Podu ir lietderīgi regulāri pagriezt, jo tas palīdzēs zieda kātiņam nenoliekties pret gaismu.

Kad zieds zied, augu ik nedēļu barojiet ar mēslojumu ar augstu kālija saturu. Turpiniet regulāri laistīt, līdz lapas sāk atmirt. Tas ir svarīgi, ja vēlaties, lai augs atkal ziedētu. Šajā posmā auga sīpols veidos barības rezerves nākamā gada ziedēšanai. Pārtrauciet barot un laistīt, kad lapas sāk vīst un dzeltēt. Tad atstājiet sīpolu traukā miera stāvoklī. Novietojiet to vēsā un sausā vietā līdz rudenim, kad sīpolu atkal varēsiet laistīt.

 

 

Leave a Comment