Neizlejiet ūdeni, kurā vāriet dārzeņus rasolam: tas ir īsts zelts

Eksperti norādīja, ka nekad nevajadzētu izliet dārzeņu novārījumu. Izrādās, ka šis šķidrums mājsaimniecībā ir zelta vērts, jo ir neticami noderīgs.

Pirmkārt, novārījums no kartupeļiem un burkāniem noderēs kā mēslojums istabas augiem. Fakts ir tāds, ka šķidrumā paliek daudz neorganisko vielu, piemēram, magnijs, kālijs, dzelzs un fosfors, kas ir nepieciešami augu augšanai. Savukārt kartupeļu ciete uzlabo augsnes kvalitāti un palīdz sēklām ātrāk dīgt. Svarīgi šim nolūkam izmantot tikai tādu ūdeni, kuram nav pievienota sāls.

Lasi vēl: Ziemassvētku eglītes vietā: trīs istabas augi, kas svētku laikā izdaiļos jūsu māju un radīs noskaņu

Dārzeņu novārījums noderēs arī tīrīšanai. Izrādās, ka šis šķidrums labi noder priekšmetiem, kas izgatavoti no melhiora vai kristāla. Ja tie ir zaudējuši savu spīdumu, vienkārši noskalojiet tos novārījumā. Pēc tam kristālu vai melhioru pietiek noslaucīt ar lupatiņu, lai tas atkal spīdētu.

Eksperts arī norādīja, ka dārzeņu novārījums ir noderīgs arī ādai. Var turēt rokas šķidrumā – tad āda kļūs mīkstāka, pateicoties sastāvā esošajai cietei. Turklāt šādam šķidrumam piemīt balinošs efekts.

Leave a Comment