Kādēļ šovakar tev vajadzētu ātrāk doties gulēt

Izrādās, ka lielākās problēmas, ar kurām saskaramies dienas laikā, ir saistītas ar to, ka iepriekšējā naktī neesam pietiekoši daudz gulējuši.

Šī ideja izklausās visnotaļ aizvainojoša. Protams, ka dzīve ir lielākas raizes par nogurumu, tostarp: ekonomiskā situācija, politika, problēmas darbā, sarežģījumi attiecībās, ģimene.

Tās ir patiesas grūtības. Tomēr mēs reti kad spējam patiesi novērtēt, cik lielā mērā mūsu pieeju dažādām situācijām un jautājumiem ietekmē salīdzinoši sīki faktori: cukura līmenis asinīs, cik daudz ūdens dienas laikā izdzerts, vai ierastajā laikā paēstas pusdienas, vai esam no rīta apskāvuši mīļoto cilvēku – un cik daudz stundu šonakt esam gulējuši.

Šāda veida niekus mēs parasti cenšamies neievērot un neuzskatīt par nopietniem. To ņemšana vērā šķiet kā aizvainojums mūsu racionālajai domāšanai un pašcieņai. Nevar būt, ka galvenais mūsu drūmo noskaņojumu radījušais faktors ir nogurums. Daudz ticamāk, ka mēs to definēsim kā identitātes vai eksistenciālu krīzi, nevis centīsimies ieraudzīt, ka mums ir akūts miega trūkums.

Lasi vēl: Izkrīt mati, lūst nagi un moka bezmiegs? Lūk, kas tev jāēd!

Mums būtu jābūt piesardzīgiem arī tādēļ, ka gan pārlieku liela, gan pārlieku maza domāšana par šo problēmu ne pie kā laba nenovedīs. Lai cilvēks būtu laimīgs, viņam nepieciešamas lielas, nopietnas lietas (nauda, brīvība, mīlestība), tajā pašā laikā nepieciešamas arī daudzas it kā maznozīmīgākas lietas (veselīgs dzīvesveids un pilnvērtīgs uzturs, atpūta).

Ikviens, kurš kaut reizi ir pieskatījis mazus bērnus, to lieliski apzinās. Dzīve viņiem kļūst pārāk grūta lielākoties tādēļ, ka viņi ir noguruši, izslāpuši vai izsalkuši. Paturot to prātā, mēs saprotam, ka nekas traģ**ks nav atgadījies, vienkārši kādu brīdi nepieciešama atpūta vai arī glāze atspirdzinoša šķidruma.

Mēs kopš bērnības labi atceramies, ka ilga palikšana nomodā vienmēr šķitusi mazliet glamūrīga un aizraujoša. Tomēr mūsdienu sabiedrībā liela daļa pasaules dižāko prātu regulāri dodas gulēt visnotaļ agri. Protams, ka ar gulēšanas palīdzību neizgaisīs visas mūsu ikdienas problēmas, toties palielināsies mūsu spēja tās sakārtot.

Avots: dailymail.co.uk

Leave a Comment