Kalanhoja, muskatrieksts un citi augi veselīgām vēnām

kastana_venas

 

Muskatrieksta izvilkums

* Ņem 100 g malta muskatrieksta, aplej ar ½ litra degvīna, regulāri sakratot, 10 dienas nostādina, tad izfiltrē. Lieto pa 20 pilieniem 3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas. Kurss – līdz visa deva izlietota. Tad pagatavo nākamo porciju un pēc 7-10 dienu pārtraukuma kursu atkārto. Lietošanu turpina, līdz iestājas atveseļošanās. Muskatrieksta izvilkums ir ļoti spēcīgs līdzeklis, kas dod labu rezultātu.

Akācijas ziedu izvilkums

* Trīslitru burku līdz trešdaļai piepilda ar baltās akācijas ziedu ķekariem. Aplej ar ½ litra degvīna un ½ litra medicīniskā spirta. Burkai uzliek cieši piegulošu vāciņu un uz 2 nedēļām noliek tumšā vietā. Ar iegūto izvilkumu ne mazāk kā 5 reizes dienā dāsni apsmērē vai ierīvē problemātiskās vietas.
* Cits izvilkuma pagatavošanas veids: 8 ēdamkarotes sasmalcinātu baltās akācijas ziedu aplej ar 200 ml 70% spirta, nostādina 7-10 dienas, tad izfiltrē. Izmanto vēnu mezglu ierīvēšanai.

Lasi arī: Sīpols dziedina pret klepu, angīnu un nierakmeņiem. Tautas receptes

Kalanhojas izvilkums

* Puslitra pudeli līdz pusei piepilda ar kalanhojas lapām, līdz kakliņam aplej ar degvīnu un, periodiski sakratot, 10 dienas nostādina tumšā vietā. Lieto kāju ierīvēšanai, sākot no pēdām un virzoties uz augšu. Sāpes ātri pāriet. Bet lai pazustu As**svadu tīkliņš, procedūra jāturpina ne mazāk kā 4 mēnešus.

Zirgkastaņas izvilkums

* Ņem 50 g ziedu vai augļu uz ½ litra degvīna, katru dienu sakratot, 2 nedēļas nostādina siltā tumšā vietā. Lieto pa 30-40 pilieniem 3-4 reizes dienā. Kurss – 3-4 nedēļas. Tautas medicīnā pret vēnu varikozi lieto arī svaigi spiestu kastaņas ziedu sulu: pa 25 pilieniem 2-3 reizes dienā.
Zirgkastaņas preparāti pazemina As**sreci, stiprina vēnu un kapilāru sieniņas, novērš trombu veidošanos As**svados un veicina jau esošo trombu uzsūkšanos.

Leave a Comment