Mana vecmāmiņa padalījās ar sodas, sinepju un rauga lietošanu dārzā, kas palīdz nosargāt un iegūt lielisku ražu

Tirgū ir daudz mēslošanas līdzekļu un kaitēkļu apkarošanas līdzekļu, taču, ja jums nav laika vai vēlēšanās tos saprast, varat ķerties pie parastajiem līdzekļiem, kas ir ne mazāk efektīvi. Soda ir dabisks antiseptisks līdzeklis, tāpēc to plaši izmanto ikdienas dzīvē.

Dārza soda var būt arī ļoti noderīga. Šķīdums uz sodas bāzes var aizdzīt kaitinošos gliemežus, kukaiņus un citus dārza kaitēkļus. Sinepes un uztura raugs labi darbojas kopā ar cepamo sodu. Šodien mēs jums pastāstīsim, kur un kā jūs varat izmantot dabiskos līdzekļus, lai iegūtu labu ražu.

Soda dārzam

Sodu var izmantot jebkuras ražas pārstrādei, nekaitējot cilvēku veselībai vai videi. Sodas šķīdums noņem pulverveida aplikumu no gurķu, cukini un ķirbju lapām. Lai atbrīvotos no puves uz vīnogām vai to novērstu, vīnogu lapas un augļi jāapsmidzina ar sodas šķīdumu ik pēc 14 dienām.

Pēc tomātu iestādīšanas stādus ieteicams apsmidzināt ar ūdeni un sodu, lai novērstu vēlu puvi. Dārznieki apgalvo, ka vēlīnās puves novēršana ir daudz efektīvāka nekā jaunās problēmas apkarošana.

Ja lapas uz gurķiem sāk dzeltēt, reizi nedēļā tās jāaplej pie saknēm ar vāju sodas šķīdumu. Uz 10 litriem ūdens pietiek ar 1 ēd.k. l. cepamā soda, lai novērstu dzeltenumu.

Kāpuri ir visu stādījumu iznīcinātāji dārzā un sakņu dārzā. Lai atbrīvotos no kāpuriem uz kokiem, ūdens spainī jāatšķaida 5 ēdamkarotes. l. soda un samitriniet koka vainagu ar smidzināšanas pudeli.

Lasi vēl: Kaimiņu vectēvs jau piecus gadus tā baro upenes, ka ogas tik lielas kā vīnogas

Procedūra jāatkārto pēc 3 dienām, lai nostiprinātu efektu. Kāpostu kāpurķēdes un kailgliemeži arī negaršo sodu, tāpēc kāpostu lapas var saberzt ar sausu sodu vai iebērt gliemežu uzkrāšanās vietās un dārza dobes perimetrā. Laputis, smeceri un skudras ātri pamet gultas ar sodas palīdzību.

Sinepes pret kaitēkļiem

Gliemežiem nepatīk zemenes, kāposti vai tomāti. Bet sinepju pulveris ātri nosūtīs mājās izsalkušos kaitēkļus. Sinepes var izmantot, lai atbaidītu laputis, sinepes, kodes un zāģlapiņas.

Lai to izdarītu, 100 g sinepju pulvera jāatšķaida 10 litros verdoša ūdens. Sinepju šķīdums jāatstāj uz diennakti, un tad tam jāpievieno ziepju šķīdums proporcijā 1:1.

Nesen jau rakstījām par to, kā ziepes var izmantot dārz.

Augļu kokus un krūmus var apsmidzināt ar sinepju ūdeni reizi 2 nedēļās. Pēdējo izsmidzināšanu var veikt 2 nedēļas pirms ražas novākšanas.

Ja Kolorādo kartupeļu vabole bieži apmeklē jūsu dārzu, arī sinepes to apturēs. Atcerieties, ka Kolorādo kartupeļu vabole ātri pierod pie kaitēkļu kontroles līdzekļiem, un sinepes nav izņēmums, taču, ja vēl neesat to izmantojis savā vietnē, tagad ir īstais laiks.

10 litros ūdens izšķīdina 100 g sinepju pulvera un 50 g veļas ziepes, pievieno 100 g etiķskābes un šķīdumu izkāš. Tagad ar to var apsmidzināt kartupeļus, baklažānus un tomātus.

Sinepju pulveri var izmantot arī kā mēslojumu, jo tas uzlabo augsnes struktūru, dezinficē teritoriju un uzlabo augsni. Sinepes arī veido mulčas slāni un neļauj augt nezālēm.

Lai izmantotu sinepes šiem nolūkiem, ir nepieciešams stādīt sinepju sēklas 10 cm attālumā no sēklām un 20 cm attālumā starp rindām. Sinepju dzinumi parādīsies pēc 5 dienām.

Pēc šīs procedūras galveno kultūru labiekārtotajā teritorijā var stādīt 1–2 mēnešus pēc zaļmēslu pļaušanas. Tādā pašā veidā jūs varat dezinficēt augsni siltumnīcā pēc ražas novākšanas rudenī.

Raugs mēslojumam

Maizes raugs vislabāk piemērots mājas, dekoratīvo un augļu kultūru mēslošanai. Ar raugu var apaugļot visus augus, izņemot kartupeļus, ķiplokus un sīpolus.

Lai pabarotu stādus, 1 litrā ūdens jāizšķīdina 200 g rauga un jāļauj brūvēt vairākas stundas. Iegūtais sastāvs jāatšķaida 10 litros ūdens un jāaplej pāri stādiem.

Tomātus jābaro ar raugu 3 posmos. Nedēļu pēc ražas stādīšanas tomātu dobes jālaista ar rauga šķīdumu. 100 g rauga atšķaida 10 litros ūdens un pievieno 2 ēd.k. l. cukura.

Pēc 2 stundām starteris jāatšķaida 50 litros ūdens un jāaplej ar to. Otro reizi barošanu veic pēc tam, kad krūmi ir sakņojušies.

Un trešo reizi tomātus baro tieši pirms ziedēšanas. Ar raugu var izbarot gurķus, papriku, zemenes, kāpostus un ziedus. Rauga šķīdums veicina spraudeņu sakņošanos.

Spraudeņus iemērc šķīdumā vienu dienu. Pēc tam tos pārnes traukā ar tīru ūdeni. Tādā veidā var iesakņot rozes, kā arī dekoratīvos un ogulājus.

Redakcija

Jūs varat skaisti aizsargāt savu dārzu no kaitēkļiem. Fakts ir tāds, ka ir ziedi, kas atbaida kukaiņus no dārza. Stādiet kliņģerītes pavasarī, lai atbaidītu kukaiņus.

Šos ziedus ir labi stādīt pie zemenēm, gurķiem un sīpoliem. Ziedi glābj stādījumus no laputīm, punduriem, skudrām un kāpuriem.

Kliņģerītei ir tādas pašas īpašības, un to var stādīt pie ogām un dārzeņiem. Kā jūs aizsargājat savu dārzu no kaitēkļiem?

Leave a Comment