Kaimiņu vectēvs jau piecus gadus tā baro upenes, ka ogas tik lielas kā vīnogas

Kaimiņa vectēvs pat no veciem krūmiem novāc labu ražu. Viņš man iemācīja visu. “ Upeņu barošana, iespējams, ir viena no vissvarīgākajām lietām, rūpējoties par šo supervitamīnu ogu! – viņš saka. Vitālijs jau piekto gadu izmanto šo piebarōšanas veidu.

Viņš pastāstīja, kā upenes jābaro, lai tās iepriecinātu ar savu izmēru. Gadu gaitā pārbaudīta shēma!

Upeņu uzturs

Ja upeņu ogas ir mazas un skābas, tam ir tikai divi iemesli: slikta šķirne vai veci krūmi. Un, ja pirmo iemeslu nekādi nevar labot, tad no otrā vienīgais, kas nāk prātā, ir krūma maiņa uz jaunu. Beidz, beidz, nedari tā!

Paies laiks, līdz jaunais krūms iesakņojas un sāks dot labu ražu. Ir vieglāks un labāks variants!

 

” Es izmantoju tikai vienu mēslojumu – uz cietes bāzes, un tas ir ideāls! “saka kaimiņš. Pirmkārt, pati ciete ir ļoti noderīga šim augam, jo ​​tā satur daudz noderīgu elementu un kāliju lielos daudzumos.

Tas nozīmē, ka šī mēslošana efektīvi piesātinās augsni ar noderīgiem mikroelementiem un ogas augs ātrāk. Turklāt šī barošana liek ogām izaugt divreiz lielākām!

Otrkārt, šī ir ļoti budžetam draudzīga barošanas iespēja , jo ciete maksā daudz mazāk nekā veikalā pirktie produkti.

 

Es jūs ilgi nemocīšu, padalīšos ar recepti. Pērciet cietes iepakojumu apmēram 200 gramus un ielejiet to lielā katliņā. Izšķīdiniet cieti trīs litros tekoša ūdens. Uzliek maisījumu uz uguns un, nepārtraukti maisot, uzvāra.

Ļaujiet mēslojumam nedaudz uzvārīties un pēc tam atšķaidiet to 10 litros ūdens. Pēc tam nekautrējieties laistīt savus ogu krūmus.

 

Var izmantot arī kartupeļu mizas; tās satur arī cieti. Šī iespēja ir vēl lētāka! Ziemā kartupeļu mizas savāc un nosusina. Jūs varat tās nožāvēt, izklājot vienā kārtā uz līdzenas, sausas virsmas.

Tādā veidā līdz pavasarim noteikti tiks savākts pietiekams daudzums materiāla un varēs sagatavot mēslojumu.

Lasi vēl: Kāpēc kritušie āboli jāved uz siltumnīcu?

Kas jums nepieciešams: ielieciet spainī 4 kārtas mizu, piepildiet to ar karstu ūdeni un atstājiet apmēram 5 dienas. Lūdzu, ņemiet vērā, ka mēslojums ir jāsajauc vismaz 3 reizes visā periodā. Kad uz virsmas parādās putas, barošana ir gatava!



Ja izrādās, ka nav laika kaltēt kartupeļu mizas, var izmantot neapstrādātas. Izrakt caurumus ap krūmu apmēram 10 centimetru dziļumā. Ielejiet tajās uzlējumu kopā ar kartupeļu mizām un aprociet.

Šāda veida upeņu barošana jāveic pavasarī un rudenī. Vasarā zem krūma var vienkārši ierakt kartupeļu mizas.

 

Upeņu apgriešana un mēslošana pēc ražas novākšanas tajā gadā man palīdzēja šogad iegūt milzīgu ražu. Tāpēc savlaicīga apstrāde, atzarošana un mēslošana ir lieliskas ražas atslēga. Protams, es neatklāju Ameriku, bet es par to pārliecinājos personīgi no savas pieredzes.

Manas upenes agrāk auga bez šī, bet raža bija 3-4 reizes mazāka nekā tagad. Lieliskas ražas visiem!

Kā jūs barojat upenes?

Leave a Comment