Pieredzējis dārznieks paskaidroja kā tieši savas mājas pagalmā izaudzēt lielisku Ķīnas kāpostu ražu, pat ja tev nav dārza

Kā audzēt Ķīnas kāpostus bez dārza? Un vai to var izdarīt tieši jūsu mājas pagalmā?

Tas var interesēt ikvienu, kurš vēlas nodrošināt savu ģimeni ar svaigiem dārzeņiem un kam nav vasarnīcas.

 

Kā izaudzēt Ķīnas kāpostu

No visiem kāpostu veidiem Ķīnas kāposti ir vissulīgākie. Šķiedrām bagātais dārzenis veido vismaigākos salātus. Bet savējais vienmēr ir labāks par veikalā iegādāto.

Tāpēc mēs jums pateiksim, kā ar savām rokām audzēt Ķīnas kāpostu.

 

Jūs varat iesēt sēklas stādiem. Lai to izdarītu, jums būs nepieciešamas sēklas, plastmasas veidne (var aizstāt ar olu paplāti) un irdena augsne.

Ar mērenu laistīšanu un aptuveni 15 grādu temperatūru asni parādīsies 5 dienu laikā.

 

Kad uz tiem parādās 3-4 lapas, stādus var stādīt zemē. Bet, tā kā mums nav dārza, mums ir jāsagatavo piemēroti konteineri.

Varat izmantot 20 litru plastmasas pudeles, pareizāk sakot, to pusītes.

 

Sagrieziet pudeles divās daļās ar metāla zāģi. Izmantojiet karstu naglu vai lodāmuru, lai apakšā izveidotu drenāžas caurumus.

Piepildiet tvertni ar augsni un uzmanīgi pārstādiet tajā stādus.

 

Regulāri laistot, pēc 20 dienām lapu malas izstiepsies līdz malām. Lai pabarotu augus, var izmantot pieneņu, nātru un citu nezāļu uzlējumu.

Lasi vēl: Mana vecmāmiņa padalījās ar sodas, sinepju un rauga lietošanu dārzā, kas palīdz nosargāt un iegūt lielisku ražu

 

Pēc 40 dienām veidojas sulīga rozete ar spīdīgām gaiši zaļām lapām. Lai krūmi netraucētu viens otram, podi būs nedaudz jāatbīda.

 

Pēc apmēram 2 mēnešiem jūs varat nogriezt cietās apakšējās lapas. Tās nav piemērotas pārtikai, kā arī atņem barības vielas no kāpostu galvām.

 

Kad visas lapas aizveras augšpusē un kāpostu galva kļūst blīva, jūs varat novākt ražu. Vidējas kāpostu galvas svars parasti sasniedz kilogramu.

Ķīnas kāpostus var uzglabāt ne ilgāk kā 3 mēnešus. Tāpēc labāk to ēst, kamēr tas ir sulīgs, garšīgs un pēc iespējas veselīgāks.

Lai dāsna raža un labu apetīti!

Leave a Comment