Šīs lietas, ko mums mācīja skolā, ir pilnīgi MELI!

Kad mēs izaugam, viena no svarīgākajām lietām ir izglītības iegūšana, tomēr mēs ne vienmēr varam būt pārliecināti, ka tas, kas mums tiek mācīts, atbilst patiesībai.

Tādēļ mēs tev piedāvājam ieskatīties dažādos mītos, kas mums mazliet ir sagrozījuši galvu, un uzzināt, kā tad ir bijis patiesībā!

1. mīts. Cilvēki ir cēlušies no pērtiķiem. Patiesība: Cilvēki nav cēlušies tieši no pērtiķiem, bet gan pērtiķu senčiem. Pretēji tam, kā ir mācījusi evolūcijas teorija, tā nav bijusi “taisna taka”, bet gan tāda ar lielām pauzēm, jauniem startiem un virzienu maiņām.

01-things-you-learned-lies

2. mīts. Īzaks Ņūtons atklāja gravitācijas likumus pēc tam, kad uz viņa galvas uzkrita ābols. Patiesība: Nav zinātnisku pierādījumu tam, ka tas vispār kādreiz ir noticis. Ir zināms tikai tas, ka Ņūtons vairākus gadus pavadīja, pārbaudot un attīstot gravitācijas teoriju.

02-things-you-learned-lies

3. mīts. Svētceļnieki pameta Angliju un taisnā ceļā devās uz Ameriku, lai meklētu reliģijas brīvību. Patiesība: Lai gan reliģijas meklējumi (vai tās trūkums) bija viens no galvenajiem mērķiem, lai dotos uz Ameriku, viņi sākotnēji bija “piestājuši” Holandē, kur viņi brīvi varēja mācīties. Svētceļnieki tālāk devās uz Ameriku tikai tad, kad viņi sāka uztraukties, ka viņu bērni sāk zaudēt Anglijas mantojumu.

03-things-you-learned-lies

Lasi vēl: Desmit visrūpīgāk glabātie vēstures noslēpumi: no Habsburgu salvetēm līdz 51. zonai

4. mīts. Kolumbs atklāja, ka Zeme ir apaļa tad, kad viņš kuģoja uz Indiju un nonāca Amerikā. Patiesība: Ticiet vai nē, vispārēji tika pieņemts, ka Zeme ir sfēra tad, kad Kolumbs devās savā slavenajā ceļojumā. Fakts – grieķi šo faktu jau zināja vēl pirms 2 000 gadu!

04-things-you-learned-lies

5. mīts. Albertam Einšteinam skolā nepadevās mācības, viņš pat vienreiz ir izkritis no matemātikas klases. Patiesība: Einšteins bija ļoti labs skolnieks. Jau 11 gadu vecumā viņš lasīja koledžas līmeņa fizikas grāmatas.

05-things-you-learned-lies

6. mīts. Ēģiptes piramīdas uzcēla vergi. Patiesība: Diezin vai piramīdu celšana tika uzticēta vergiem, hieroglifi un arheologu liecības parāda, ka piramīdas ir cēluši pieredzējuši darbinieki, kuriem par to arī tika labi samaksāts.

Vai tu kaut ko no šī zināji?

Avots: boredomtherapy.com

Leave a Comment