Vai tiešām nav iespējams ēst arbūzu ar sēklām? Grauzdētas noteikti var

Bērnībā visus biedēja, ka arbūza sēklas nedrīkst ēst, jo tās sadīgst mūsu vēderā. Vajadzētu zināt, vai tā ir taisnība un kā var izmantot sēklas.

Baltās sēklas ir mīkstākas, tās ir daudz vieglāk košļājamās.

Nogatavojušās arbūza sēklas ir melnās sēklas, ko redzat arbūzā. Tās var sadīgt, ja ir piemēroti apstākļi. Ja paņemsiet melnas arbūzu sēklas un iestādīsiet tās, iespējams, varēsiet izaudzēt savu arbūzu.

Sēklu priekšrocības

Apēdot sauju arbūza sēklu dienā, jūsu fiziskā labsajūta nemainīsies, taču tās var būt daļa no sabalansēta uztura un palīdzēt nodrošināt jūs ar dažiem svarīgām mikrouzturvielām un makrouzturvielām.

Arbūzu sēklas satur 8 g olbaltumvielu un 4 g šķiedrvielu, kā arī mononepiesātinātos un polinepiesātinātos taukus. Tās satur arī magniju, kāliju, dzelzi un cinku.

Arbūzu sēklas satur arī aminoskābi citrulīnu, kas sīkās vienības nav nekas traucējošs vai apgrūtinošs, bet lielākos daudzumos var gan negatīvi ietekmēt mūsu labsajūtu.

Īpaši jāuzmanās no sēklu klātbūtnes ogu mīkstumā, ko lieto bērni līdz trīs gadu vecumam un grūtnieces.

Kā ēst arbūzu sēklas

Daudzi cilvēki uzskata, ka vislabāk arbūzu sēklas ēst pēc apgrauzdēšanas. Tās ir lieliska kraukšķīga uzkoda līdzīgi kā grauzdētas ķirbju sēklas.

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 165 °C. Izņemiet melnās sēklas no arbūza. Ielieciet sēklas seklā šķīvī un kārtīgi izskalojiet.

Sēklas nosusina un nosusina ar dvieli. Pēc tam sēklas pēc iespējas vaļīgāk izklājiet un pagaidiet, līdz tās pilnībā izžūst (šo procesu var paātrināt, novietojot tās ārā saulē). Sausas sēklas cepas daudz labāk nekā mitras.

Izžāvētās sēklas izvietojiet uz cepšanas paplātes, aplejiet ar eļļu un cepiet 15-20 minūtes. Ja vēlaties, pēc izņemšanas no cepeškrāsns virsū pārkaisiet sāli.

Šīs būs lielisks našķis, kurš būs bagāts ar dažādām vērtīgām uzturvielām. Tajā pašā laikā atcerieties, ka mērenība ir zelta vidusceļš. Nelietojiet dienā vairāk kā 100 g sēklu.

 

Leave a Comment