Raža palielināsies trīs reizes: pievienojiet to augsnei – nezināsiet, kur likt kartupeļus

Katram dārzniekam, kurš savā zemes gabalā audzē kartupeļus, ir mērķis iegūt lielu ražu. Lai to sasniegtu, nepietiek tikai ar standarta procedūrām, piemēram, laistīšanu, kaitēkļu kontroli un ravēšanu.

Kartupeļiem augšanas sezonā nepieciešama arī regulāra uzrušināšana un mēslošana. Šīs papildu darbības nodrošina, ka augi saņem pietiekami daudz skābekļa un barības vielu, kas ir būtiski, lai veicinātu spēcīgu un veselīgu bumbuļu attīstību.

Cik bieži kartupeļi jākopj, lai iegūtu labu ražu?

Kartupeļiem, vairāk nekā citām kultūrām, nepieciešama aerācija, lai veicinātu sakņu un bumbuļu attīstību. Eksperti iesaka kartupeļus aprušināt divreiz augšanas sezonas laikā.

Pirmā uzrušināšana

Pirmo rušināšanu veic līdz ar stādu parādīšanos. Šī procedūra ir svarīga, lai nodrošinātu, ka kartupeļu augi saņem pietiekamu daudzumu skābekļa un barības vielu. Lai veiktu pirmo rušināšanu:

Augsnes sagatavošana: Pārkaisiet augsni ap stādiem ar pelniem. Pelni ne tikai uzlabo augsnes struktūru, bet arī darbojas kā dabīgs mēslojums, kas bagātina augsni ar kāliju un citiem mikroelementiem.

Rušināšana: Kārtīgi izberiet augsni ap stādiem un ap krūmiem izveidojiet nelielus uzkalniņus. Šie uzkalniņi palīdzēs pasargāt jaunās saknes un bumbuļus no tiešas saules gaismas un palīdzēs saglabāt augsnē mitrumu.

Otrā rušināšana

Otro rušināšanu veic, kad augi sasniedz 20-30 centimetru augstumu. Šī procedūra ir svarīga, lai veicinātu bumbuļu veidošanos un nodrošinātu augiem papildu barības vielas. Lai veiktu otro uzrušināšanu:

Lasi vēl: Mēness sējas kalendārs dārzniekiem 2024.gada jūlijam

Mēslošana: Zem augiem uzklājiet kompleksu mēslojumu. Šis mēslojums satur slāpekli, fosforu un kāliju, kas ir būtiski bumbuļu attīstībai. Mēslojumu izkaisiet ap augiem ar ātrumu 3 grami uz krūmu.

Augsnes uzrušināšana: Pēc mēslojuma uzklāšanas ap krūmiem izveidojiet augstākus uzkalniņus, lai pasargātu bumbuļus no tiešas saules gaismas un uzlabotu augsnes aerāciju.

Papildu mēslošana

Lai vēl vairāk veicinātu kartupeļu augšanu, jūs varat apsmidzināt kartupeļu lapas ar vāju superfosfāta šķīdumu. Šis šķīdums nodrošinās augiem papildu fosforu, kas ir būtisks sakņu un bumbuļu attīstībai.

Secinājums

Regulāra kartupeļu nokalšana un mēslošana ir būtiski soļi, lai nodrošinātu augstu un kvalitatīvu ražu.

Šīs procedūras ne tikai uzlabo augsnes struktūru un aerāciju, bet arī nodrošina augiem nepieciešamās barības vielas.

Ievērojot šos padomus un rūpīgi kopjot savus kartupeļu stādus, jūs varēsiet baudīt bagātīgu un gardu kartupeļu ražu.

Leave a Comment