10 drošas pazīmes, ka tu dzīvo mājā ar spoku

 

Dīvaini trokšņi (bet ne krācošais vīrs)

Spoku apsēsta māja var izpausties kā klusi čuksti vai nopūtas, vai arī noslēpumaini klauvējieni pie sienām. Soļu troksnis gaitenī. Dēmoni vai apsēsti gari izdodot skaņas, kas atgādina dzīvniekus. Vēl trakāk: ja šķiet, ka augšstāvā skraida maza lellīte, labāk pārdod šo māju un pārcelies citviet!

Spokainas ēnas (un tas nav kaimiņš-lūriķis)

Ēnu cilvēki mēdzot parādīties daudzos veidos un lielumā. Tumši silueti, apveidi, tumšie sablīvējumi, draudīgi plankumi cilvēka formā. Daži ir izteiktāki, kā daudziem zināmais Vīrs cepurē. Vai nu tie patiešām ir kādi dēmoni, gari vai optisks māns, uzskata, ka ēnas ir drošākā pazīme – māja ir apsēsta.

Dzīvnieku neparasta uzmanība (ne tikai martā)

Ezoteriķi ir pārliecināti, ka dzīvnieki un arī mazi bērni, ir īpaši jutīgi pret garu pasauli un paranormālām parādībām.

Blogos lasāmas pat liecības, ka paranormālas parādības liecinieki bijuši pat truši (izklausās gan mazliet dīvaini, bet stāsts jau arī ir par dīvainībām). Bet ikviens suņa vai kaķa saimnieks piekritīs, ka mīlulis reizēm uzvedas tā, it kā redzētu kaut ko tādu, ko neredzi tu. Pievērs īpašu uzmanību, ja četrkājainā drauga uzmanību saista nemainīgi viena un tā pati vieta mājā. Vai nu tur ir kaut kas izliets… Vai arī…

Savādi sapņi un bailes naktī (bet ne no modinātāja zvana)

Miega paralīze jeb hipnagogija var izskaidrot daudzas biedējošas izjūtas – piemēram, pēkšņu pamošanos ar stiprām bailēm vai sajūtu, ka istabā ir vēl kāds, soļu dzirdēšanu vai pat smaguma sajūtu uz krūtīm. Bet savādi sapņi, kas atkārtojas un kuros parādās vieni un tie paši nepazīstamie cilvēki, varot liecināt, kāda būtne vēlas tev kaut ko pateikt.

Neizprotamas sajūtas (tomēr ar vēderu viss kārtībā)

Sapņi ir viena lieta, bet vai tev nav kādreiz bijusi sajūta, ka tevi kāds vēro? Ka istabā, kurā esi viens, atrodas vēl kāds? Pie šī sajūtu komplekta pieder negaidītas vēsa gaisa plūsmas vai sajūta, ka tev kāds pieskaras ar neredzamu roku. Ja tas notiek regulāri vai konkrētās vietās, tava māja, iespējams, ir spoku apspiesta.

Tumša pagātne (ne saistībā ar tumšu ādas krāsu)

Katrai mājai ir kāds stāsts, dažām tas ir drūmāks nekā citām. Ja dzīvo senatnīgākā mājā, var būt vērts uzzināt tās vēsturi kaut vai tāpēc, lai apmierinātu savu ziņkāri. Tā vari uzzināt arī, vai ar māju nav saistīts kāds tumšāks notikums – Slep**vība, pašnāvība, kādas kaislību vētras. Viss minētais var paaugstināt varbūtību, ka māja ir apsēsta vai tajā palikuši kādi paranormāli nospiedumi. Īpaši sliktas ziņas – māja uzcelta vietā, kur kādreiz bijusi kapsēta.

Lai arī: Sveces – pareģo nākotni un aizbaida spokus!

Psihokinētiskā aktivitāte (lai ko tas nozīmētu)

Psihokinētika ir jauks vārdiņš, kas nozīmē, ka lietas kustas pašas no sevis bez redzama iemesla. Atvilknes pašas no sevis atveras, durvis ar troksni kustas, glāzes krīt no galdiem – tās var būt spoka vai poltergeista izpausmes. Bet ja tā sāk uzvesties viss, kas virtuvē ir, un turklāt vienlaicīgi… Laikam jau grūti dot kādu padomu.

Spoku portreti (un tas neesi tu rītā pēc ballītes)

Un pēdējais, bet ne mazsvarīgākais punkts: spoku fotogrāfijas, kas droši pierāda, ka mājā spokojas. Vismaz tā uzskata cienījami spoku speciālisti. Pamēģini nofotografēt vietas mājā, kur bijuši dzirdami dīvaini trokšņi, savādi uzvedušies dzīvnieki – vispār noticis kaut kas aizdomīgs. Ja bildē arī parādīsies neparasti defekti, vari būt drošs – CITI ir klāt!

Avots:

 ala

Leave a Comment