10 fascinējoši fakti par karalieni Elizabeti II – izrādās, ka viņu uzjautrina lamāšanās

1. Viņas majestātes dzimto māju adresē tagad atrodas kantoniešu restorāns

Karaliene Elizabete II nāca pasaulē Londonā, Bruton ielā 17, un viņas vecāki bija Jorkas hercogs Alberts un viņa sieva Elizabete. Viņu māja tika nopostīta, taču vēlāk tās vietā tika uzcelts restorāns Hakkasan.

2. Karaliene Elizabete II kļuva par mājas īpašnieci sešu gadu vecumā

Jaunās princeses dāvana sestajā dzimšanas dienā bija kotedža ar salmu jumtu Vindzoras parka teritorijā. Tās nosaukums velsiešu valodā “Y Bwthyn Bach” nozīmē “mazais nams”, un tam blakus bija arī dārziņš ar apcirptu dzīvžogu un puķu dobēm. Tagad viņai ir divi īpašumi – Sandringemas pils Norfolkā un Balmoralas pils Skotijā.

1458319142-syn-hbu-queen-elizabeth-ii-cute-baby-toddler

3. Karalienei nācās krāt talonus, lai sarūpētu sev kāzu kleitu

Pat karaliskās ģimenes kāzu tērpus nācās sponsorēt ar apģērbu taloniem, kurus izmantoja pēc Otrā pasaules kara. Karalienei tomēr bija vairāk resursu kāzu rīkošanai nekā parastajiem ļaudīm, jo valdība viņai piešķīra 200 papildu talonus.

1458319147-syn-hbu-1441732202-elizabeth-philip-wedding

4. Viņai ir vairāk mājdzīvnieku nekā Tu domā

Elizabetei II pieder visas karaliskās zivis, kas dzīvo Apvienotās Karalistes ūdeņos. To nosaka 1324. gadā, Karaļa Edvarda II valdīšanas laikā pieņemtie statūti, kuros teikts, ka karalim pieder vaļi un stores, kas tiek izzvejotas jūrā vai citos karalistes ūdeņos. Šie statūti ir spēkā arī šodien, un, piemēram, stores, cūkdelfīni, vaļi un delfīni tiek iekļauti starp “karaliskajiem” ūdens iemītniekiem. Karalienei ļoti patīk korgiju šķirnes suņi, un viņai dzīves laikā to ir bijis vairāk nekā 30.

1458319160-syn-hbu-1458246842-gettyimages-57077447

5. Viņas majestāte prot izmantot jaunākās tehnoloģijas

Viņa bija pirmais monarhs, kas nosūtīja e-pasta vēstuli (1976. gadā). Viņa arī apmeklēja Aizsardzības ministrijas zinātnisko pētījumu centru un sūtīja signālus no armijas bāzes. Karalienes kronēšanas ceremonija bija pirmā, kas tika pārraidīta televīzijā, un viņas ģimenes locekļi bija pirmie britu karaļnama pārstāvji, kas filmējās paši savā dokumentālajā filmā.

6. Karaliene Elizabete II ir vienīgais britu monarhs, kas prot nomainīt automašīnas riepu

Viņa tika apmācīta mainīt riepas un aizdedzes sveces, kad dienēja britu armijas palīgdienestā kā apakšleitnante Elizabete Vindzora.

1458319165-syn-hbu-1458251387-gettyimages-556638497

7. Viņas iesauka ir Pigijas jaunkundze (Miss Piggy)

Pēc kāzu svinībām karaliene (ar martini glāzi rokās) pasauca jauno vīru, sakot: “Ak, Filip, paskaties! Man ir Pigijas jaunkundzes seja!” Drīz vien šo iesauku sāka lietot visa karaliskā ģimene, ieskaitot princesi Diānu.

8. Viņa smejas baznīcā

Karalieni uzjautrina situācijas, kad baznīcā kaut kas noiet greizi. Viņas priesteris Vindzorā atceras kādu dievkalpojumu, kad viņš pieteica pirmo himnu, bet ērģelnieks sāka spēlēt nepareizu melodiju. Viņš lika to pārtraukt un sākt no sākuma, un karalieni tas uzjautrināja.

9. Karalieni uzjautrina arī viņas draugu lamāšanās

Viņas majestāte mēdz skaļi iesmieties, kad kāds no viņai tuvajiem draugiem lieto necenzētu leksiku.

10. Viņas majestātes tērpi ir darināti no audumiem, kuri tika uzdāvināti vēl viņas jaunībā

Karalienes personīgā asistente un galvenā šuvēja Andžela Kelija tērpu darināšanā izmanto gan jaunus, gan vecus audumus. Daži no tiem tika dāvināti vēl pirms viņas kronēšanas.

 

Leave a Comment