10 iedarbīgi soļi, kā ikviens var attīstīt savas ezoteriskās dotības

Iemācies meditēt! Iemācīties meditēt ir ne tikai viena no svarīgākajām lietām, ko vari darīt, lai paaugstinātu savas spējas sajust ko vairāk ārpus ierastās realitātes ietvariem, bet tā arī palīdzēs justies laimīgākam un mierīgākam. Izstrādātas dažādas meditācijas prakses, kas var palīdzēt. Galvenais, izmēģini vairākas, lai atrastu sev piemērotāko. Iesākumā, iespējams, vērts apmeklēt kādu jogas centru ar labu reputāciju. Meditācija palīdzēs labāk apzināties savu prāta stāvokli un atšķirt, kuras ir tavas ikdienas domas un kas – ezoteriskā intuīcija.

Lūgšanas. Tici vai ne, lūgšanas ir efektīvs veids, lai izzinātu savas garīgās spējas. Vari lūgties savas sirds valodā vai atbilstoši kādai reliģiskai praksei. Katru vakaru pirms došanās pie miera velti lūgšanu kādam augstākam spēkam. Svarīgi: neskaiti lūgšanas kā papagailis, atkārtojot vienu un to pašu, bet neiedziļinoties jēgā. Atceries, ka Dievs pazīst gan tavu prātu, gan sirdi!

Pozitīvi apliecinājumi. Katru dienu apliecini, ka vēlies uzlabot savas ezoteriskās spējas. Afirmācijas ir kas līdzīgs pašiedvesmai, kas “atslēdz” tavu zemapziņu un palīdz panākt vēlamo rezultātu. Droši vien katrs būs dzirdējis afirmāciju: “Ar katru dienu jūtos arvien mierīgāks un laimīgāks.” Tas strādā! Vienmēr formulē savu afirmāciju tagadnes laikā. Citiem vārdiem: “Ar katru dienu kļūstu arvien gaišredzīgāks!”

Rituāli. Rituāli pamatā ir īpašas darbības ezoteriskajā plānā, kurām ir attiecīga iedarbība uz iekšējo pasauli. Rituāli var spēcīgi ietekmēt cilvēka būtību. Tie iedarbojas, jo pastāv sakarība starp iekšējo un ārējo pasauli. Citējot lielo mistiķi Hermeju Trismegistu: “Kā augšā, tā arī apakšā; kā iekspusē, tā arī ārpusē”. Rituāls var būt tik vienkāršs kā roku salikšana lūgšanā vai sveces iedegšana, vai arī tik sarežģīts kā katoļu mesa vai laulību ceremonija. Vari pats izveidot savu rituālu; tikai atceries, ka rituāla būtība ir tavs mērķis uzlabot ezoteriskās spējas.

Talismani. Talismani ir jebkuri priekšmeti, kurus uzskata par svētiem un tādiem, kas satur ezoterisku lādiņu. Var izmantot jebkuru akmeni vai dārgakmeni kā palīgu garīgo spēju vairošanai. Daži kristāli vai pusdārgakmeņi paši par sevi palīdz paaugstināt īpašu jutīgumu. Piemēram, ametists, rozā kvarcs un kristāli šajā ziņā ir īpaši spēcīgi. Bet var uzlādēt arī jebkuru priekšmetu vai metālu, piemēram, zeltu vai sudrabu – galvenais tajā “iekodēt” tavu mērķi panākt vēlamo rezultātu.

Lai izgatavotu vienkāršu talismanu, izraudzīto lietu vispirms nomazgā sālsūdenī, lai atbrīvotos no jebkādiem uzsārņojumiem, pēc tam “pārcel” tajā savu vēlmi: tātad šajā gadījumā, uzlabot savas ezoteriskās spējas. Vēlāk tev katru dienu vajadzētu aplūkot šo priekšmetu vai valkāt to tuvu ādai kā gredzenu vai citas rotaslietas.

Zināšanas. Uzzini vairāk par pārdabiskām spējām, lasot grāmatas par šo tēmu. Jo vairāk lasīsi par ezoteriku, jo vairāk par to uzzināsi. Tas ir svarīgi, jo zināšanas ir spēks. Jo vairāk lasīsi par šīm tēmām, jo vairāk enerģijas novirzīsi sava mērķa sasniegšanai. Rezultāti nebūs ilgi jāgaida!

Tiecies ar citiem ezotēriķiem! Svarīgi būt kopā ar cilvēkiem, kuri domā līdzīgi un kurus interesē neparastu spēju attīstīšana. Apmeklē lekcijas vai seminārus par to attīstīšanu. Pievienojies līdzīgi domājošo grupām baznīcās vai tempļos. Tādējādi smalkāk izpratīsi citu cilvēku vibrācijas – daži no tiem var būt ļoti spēcīgi un tā palīdzēs augt arī tev!

Dienasgrāmata. Ievies savu ezoterisko spēju dienasgrāmatu. Katru dienu pieraksti savu pieredzi, sajūtas, redzējumus. Vienkārši apraksti kādu īpašu katras dienas norisi, kas varētu būt saistīta ar garīgo attīstību. Rakstot par savām garīgajām spējām vai pieredzi, tu uz to koncentrējies. Apzinoties savas spējas, tās vari efektīvāk attīstīt vēl tālāk. Noderīgi ir arī pierakstīt sapņus, jo tie var sniegt ieskatu tajā, kā norisinās tava izaugsme.

Atvērtība. Svarīgi, lai tu jutīgi uztvertu un būtu uzņēmīgs pret garīgām norisēm. Ja pats neticēsi, ka vari attīstīt īpašas spējas, tas arī neizdosies. Kāpēc? Jo būsi pats sevi norobežojies no ezoteriskās attīstības. Ja tavs prāts ir aizvērts, arī tavs potenciāls ir slēgts. Pajautā jebkuram izaugsmes trenerim! Ja tu aizver savu prātu kādai iespējai, tu to nespēsi izmantot. Ja teiksi, ka kalns ir pārāk augsts, nevarēsi tajā uzkāpt.

Prakse! Ezoterisko spēju attīstīšana būtībā neatšķiras no citu prasmju un spēju attīstīšanas. Tev pastāvīgi jāpraktizējas. Mums visiem ir ezoteriskas spējas, bet tās jāattīsta. Dažiem cilvēkiem šīs spējas ir izteiktākas, tāpat kā dažiem ir lielāks talants sporta spēlēs nekā pārējiem. Bet ezoteriskas spējas piemīt visiem, un praktizējoties tās var uzlabot.

To var darīt visdažādākajos veidos: piemēram, “sūtīt telepātiskas domas” saviem draugiem un vērot, kā viņi reaģēs. Tāpat vari pamēģināt rīkstniecību.

 

Avots :

aLA

Leave a Comment