10 padomi stilīgas budžeta zīmolu garderobes veidošanai

2

Pārbaudi auduma sastāvu uz etiķetes

Esi atradusi veikalā greznu zīda kreklu par smiekla naudu? Uzreiz skaties nevis uz cenu, bet uz auduma sastāvu uz etiķetes. Patiesībā zīds var veidot tikai 2%, bet atlikušie 98% sintētikas ātri zaudēs skaisto ārējo izskatu un apģērbs izskatīsies lēts.

Pievērs uzmanību šuvēm

Bieži vien masveida ražošanā tiek izmantoti no augstās modes zīmoliem aizgūti apģērbu silueti, taču “pielāgošanas” procesa rezultātā šāds apģērba gabals uz auguma “sēž” sliktāk (jo budžeta zīmoli ražo apģērbu masu tirgum un pēc noklusējuma nespēj ņemt vērā tieši jūsu auguma īpatnības).

Bet redzamas šuves situāciju var tikai pasliktināt. Tāpēc dod priekšroku lētam apģērbam ar plānām slēptām šuvēm, kas “nelauzīs” siluetu un nebojās figūras izskatu.

Neļauj uzpirkt sevi ar bagātīgiem rotājumiem

Krelles, pērles un vizuļi – roka pati stiepjas pēc bagātīgi izrotāta apģērba gabala. Nē, nē un vēlreiz nē! Jebkurš dekors masveida apģērbu tirgū ātri zaudēs sākotnējo izskatu un rotājumi nobirs nost.

Labāk izdarīt izvēli par labu bāzes garderobē iekļaujamam apģērba gabalam, kuru tu varēsi papildināt ar interesantiem un pašpietiekamiem aksesuāriem.

Uzmanīgi apskati apdruku

Uz dārga apģērba gabala vai tāda, kas izskatās dārgs, apdruka vienmērīgi noklāj visu tā virsmu. Savukārt lētu apģērbu nereti nodod nesakrītošas detaļas, kas it kā būtu izgrieztas no auduma pārpalikumiem.

Pārliecinies, vai uz apģērba nav savēlumu

Jā, savēlumi var parādīties pilnīgi negaidīti pat uz ideāli gluda auduma, taču uz nekvalitatīviem apģērbiem deviņos no desmit gadījumiem tie jau ir redzami uz auduma vai arī, ja vērīgāk aplūkosi, viegli ieraudzīsi savēlumu pirmās pazīmes.

Lasi vēl: Pasaulē slavenākās supermodeles toreiz un tagad; #2 vispār nav mainījusies!

Aplūko audumu labā apgaismojumā

Pamēģini aplūkot audumu labā apgaismojumā – kvalitatīvāki un attiecīgi ilgi kalpojoši audumi izrādīsies biezāki, bet mazāk kvalitatīvi – plānāki. Protams, tas nenozīmē, ka visai tavai garderobei ir jābūt šūtai no brezenta.

Pamēģini viegli pavilkt audumu

Viegli pavelc audumu, bet pēc tam paskaties vai uz tā nepaliek pēdas, vai tas atgūst savu sākotnējo stāvokli un kā izskatās pēc “eksperimenta”. Tas lieliski parādīs, kā apģērba gabals “uzvedīsies” nēsāšanas laikā.

Izvēlies apģērbu ar slēptu rāvējslēdzēju

Ja vien redzams rāvējslēdzējs neiekļaujas apģērba koncepcijā, tas ļoti būtiski palētinās kopējo izskatu un sabojās iespaidu par jebkuru tēlu. Tāpēc labāk izvēlies apģērbu ar slēptu rāvējslēdzēju.

Pārbaudi diegus

Apģērba gabals noteikti izskatīsies lēts, ja diegus it kā būtu izvēlējies ražotājs-daltoniķis vai arī tie ievērojami atšķiras no paša auduma. Tāpat pievērs uzmanību šuvēm – tas būs rādītājs, kā apģērbs “uzvedīsies” nēsāšanas laikā.

Pārliecinies par oderes esamību

Neviens pirmajā acu uzmetienā pat visskaistākais apģērbs (īpaši žaketes, bleizeri un virsdrēbes) labi “nesēdēs”, ja tam nebūs oderes. Apģērba bez oderes iegāde būs kļūda, un tavs garastāvoklis nenovēršami bojāsies ikreiz, kad to uzvilksi.

Avots: 

la.lv

Leave a Comment