14.jūnijā Mālpilī tiks atklātas Jaunsardzes sporta spēles

No 14. līdz 16. jūnijam Mālpils sporta centrā norisināsies Latvijas mēroga Jaunsardzes sporta spēles, ko organizē Jaunsardzes un informācijas centrs, lai veicinātu fizisko sagatavotību un sporta attīstību Jaunsardzē, noskaidrotu labākās komandas un noteiktu spēcīgākos sportistus jaunsargu vidū, kā arī veiktu jaunsargu atlasi Nacionālo bruņoto spēku un Baltijas karavīru sporta spēlēm.
Jaunsardzes sporta spēlēs piedalīsies 444 jaunsargi no visas Latvijas vecumā no 12 līdz 21 gadam. Kopumā jaunsargi sacentīsies 14 sporta veidos – gan individuālajos, gan komandu, un trīs vecuma grupās tiks sadalīti 42 medaļu komplekti.
Rīt, 14. jūnijā, plkst. 18.45 sporta spēļu dalībnieki un viesi no Mālpils sporta centra dosies gājienā uz Sauleskalnu, lai godinātu komunistiskā genocīda upuru piemiņu. Pēc piemiņas brīža gājiens turpināsies uz Mālpils sporta centra stadionu, kur plkst. 20.00 svinīgi tiks atklātas sporta spēles. To dalībniekus sveiks Jaunsardzes un informācijas centra direktors pulkvežleitnants Aivis Mirbahs.
15. jūnijā jaunsargi sacentīsies strītbolā, minifutbolā, florbolā, pludmales volejbolā, virves vilkšanā, modernajā trīscīņā, orientēšanās prasmē, pneimatiskajā šaušanā un citos sporta veidos.
16. jūnijā norisināsies finālsacensības, kā arī spēka un izturības daudzcīņa. Savukārt plkst. 13.40 Mālpils sporta centra laukumā sāksies Jaunsardzes sporta spēļu noslēguma un apbalvošanas ceremonija. Sporta spēļu dalībniekus un uzvarētājus sveiks Valsts prezidents Jaunsardzes patrons Raimonds Vējonis un aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis. Ar savu paraugu jaunsargus turpmākajiem sasniegumiem iedvesmos un balvas pasniegs NBA kluba Sanantonio “Spurs” spēlētājs Dāvis Bertāns.

Leave a Comment