1865. gada ārprātīgais modes trends, kas nogalināja 3000 sieviešu

Šobrīd pastāv tāds modes trends, kas nav izgājis no modes un ir tepat apkārt vēl aizvien pēc 150 gadiem. Un tas ir krinolīns.

1830-tajos gados lina materiāls tika austs ar zirga matiem..un tā piedzima krinolīns. Sākotnēji krinolīns tika izmantots auduma apakšsvārkiem. Tā jau zirga mati nebija pārāk komfortabli, bet 1840. gadā tiem vēl tika pievienoti volāni, lai tiktu radīta kuplāku svārku ilūzija.

Nākamajos 16 gados svārki izskatījās arvien lielāki, tiem tika pievienoti vairāk un vairāk apakšsvārku.

Pienācīgām jaunām dāmām bija vismaz 6 apakšsvārki. Tie bija ļoti smagi un karsti, bet tas bija veids, kā panākt, lai nēsātāja netiktu uzskatīta par nepieklājīgu.

1865. gadā tika ieviesta būra veida krinolīna apakšsvārki. Apakšsvārku stīpas bija veidotas no kaula un tērauda – tās tika veidotas tā, lai padarītu svārkus pēc iespējas kuplākus.

Crinoline_dresses_1860

Šāds izstrādājums nēsātājām ļāva valkāt tikai vienus apakšsvārkus – salīdzinot ar iepriekšējo pieeju, šis nebija ne tik karsts, ne arī smags variants.

Tomēr šis apģērbs bija arī nāvējošs. Aptuveni desmitgades laikā no 1850-tajiem līdz 1860-tajiem gadiem šo svārku konstrukciju dēļ nomira gandrīz 3000 sieviešu – parasti šie Nā*es gadījumi bija saistīti ar uguni.

Ar milzīgajiem svārkiem bieži tika apgāztas sveces, kā rezultātā aizdegās ēkas, un sievietes pašu spēkiem nebija spējīgas izkļūt ārā no degošās mājas. Nekāds modes trends nav dzīvības vērts. Bet šis tolaik izrādījās gan.

Avots: www.yourtango.com

Leave a Comment