20 gadus atpakaļ vīrietis adoptēja meiteni no Somālijas; Uzzini, kā meitene izskatās tagad

20 gadus atpakaļ vīrietis adoptēja meiteni no Somālijas un atveda viņu uz savu dzimteni; Kā izskatās meitene tagad?

Mēs visi labi zinām, ka lielākā daļa Āfrikas valstu vēl joprojām dzīvo nabadzīgi un cilvēki tur ik dienas cieš no bada. Daudzi brīvprātīgie, fotogrāfi un citu profesiju pārstāvji bieži apmeklē šīs valstis, lai vismaz kaut kā censtos palīdzēt to iedzīvotājiem. Šis stāsts notika ar fotogrāfu Džonu Keriju.

Amerikānis Džons bieži ceļo un pelna naudu, pārdodot retus un neparastus kadrus no visas pasaules.

Lasi arī: Laisana Utjaševa parādīja dzīvokli, kurā viņa, Pāvels Voļa un bērni pavada karantīnas laiku

Pirms 20 gadiem viņš bija Āfrikā, precīzāk, Somālijā. Visiem zināms, ka tur valda bads un noziedzība.

 

Papildus Informācija (raksta turpinājums zemāk):


Informācija par situāciju Somālijā vēl 10 gadus atpakaļ:

Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) oficiāli atzina, ka divos Somālijas dienvidu apgabalos – Bakūlā un Lejasšabellē – sācies bads. To izraisījis pēdējo sešdesmit gadu laikā lielākais sausums, kas skāris šos reģionus. Apstākļus sarežģī arī tas, ka šī teritorija atrodas teroristiskās organizācijas „Al Qaeda” atzara „Shebab” kontrolē.

Somālijā dzīvo ap 3,7 miljoniem cilvēku, no kuriem gandrīz puse cieš badu. Katrs desmitais Somālijā dzīvojošais bērns ir pakļauts bada Nā*ei, secina starptautiskā organizācija „Sarkanais Krusts”. Palīdzības organizācijas rēķina, ka Āfrikas austrumos no nežēlīgā sausuma izraisītā bada cieš aptuveni 11,5 miljoni cilvēku Kenijā, Ugandā, Etiopijā, Džibutijā, Eritrejā un Somālijā, kur situācija ir viskatastrofālākā. ANO palīdzības organizācijām pārtiku somāliešu bada cietējiem neļauj piegādāt islāma kaujinieku grupējumi, kuri tās pirms diviem gadiem no Somālijas padzina. Tagad radikāļi tomēr dažus sūtījumus apgabalos mītošajiem cilvēkiem ik dienas ļauj piegādāt, informē ārvalstu ziņu aģentūras.

Tomēr ar to ir par maz. Valsti ik dienas pamet vairāki tūkstoši cilvēku, kuri dodas bēgļu gaitās, lai pārtikas centros, kas atrodas Kenijā, piekļūtu palīdzībai un pārtikai. Kenijas pilsētā Dabābā ir izveidojies pasaules lielākais bēgļu centrs. Tas paredzēts 90 000 cilvēku, bet patlaban te dzīvo jau 400 000 bēgļu. Tomēr tai pat laikā palīdzības organizācijas uzsver, ka tā ir tikai neliela daļa cilvēku, kuriem no valsts izdodas izkļūt un saņemt nepieciešamo palīdzību.


 

Ceļojuma laikā uz vienas ielas viņš ieraudzīja neparasta izskata meitenīti. Džons nolēma uzņemt fotoattēlu, un tas izdevās tik veiksmīgs, ka fotogrāfs nolēma to parādīt bērna vecākiem. Bet izrādījās, ka meitenīte ir bārene un dzīvo uz ielas.

Labā sirds un sirdsapziņa neļāva Džonam atstāt bērnu uz ielas, un viņš aizveda meitenīti sev līdzi uz ASV.

Dokumentu noformēšanas process bija ļoti ilgs, bet Džons negrasījās padoties.

Lasi arī: Kļuva par vecākiem 12 un 15 gadu vecumā: kas noticis pēc 10 gadiem

Tagad meitene izaugusi labsirdīga un gudra. Un viņa vienmēr būs pateicīga Džonam par tādu labestību.

 

Šķir otru lapu, lai apskatītu meitenes  FOTO

COMMENTS

Leave a Comment