20 neparasti veidi, kā izmantot citronus. #10 noderēs ikvienai saimniecei!

use-lemon

  1. Atvaira skudras – uzlejiet citrona sulu tur, kur skudras uzradušās visvairāk, un tās sāks iznīkt.
  2. Gaisa atsvaidzinātājs – trauciņā ar izsmidzināmu uzgali vienādās proporcijās ielejiet citrona sulu un ūdeni. Šāds maisījums kļūs par lielisku gaisa atsvaidzinātāju.
  3. Tīra vannu – vienādās proporcijās sajaukta citronu sula ar ūdeni var kļūt par lielisku vannas tīrītāju, atbrīvojot arī no tik nepatīkamā pelējuma un sēnītes.
  4. Dezinficējošs līdzeklis – neliels daudzums citronu sulas, kas savienots kopā ar etiķi, var kļūt par lielisku dezinfekcijas līdzekli. Starp citu, citrons ne tikai neitralizēs etiķa nepatīkamo aromātu, bet arī uzlabos etiķa dezinficēšanas spējas.
  5. Mikroviļņu krāsns – ielieciet mikroviļņu krāsni glāzi ūdens, kurā ir ielikta citrona šķēlīte un ieslēdziet to sildīties vidēji 30 – 60 sekundes. Pēc norādītā laika pamēģiniet izmazgāt mikroviļņu krāsns iekšpusi – tur, kur iepriekš bija nenotīrāmi traipi, tagad tie nonāk nost teju paši. Neticēsiet kamēr paši neizmēģināsiet!
  6. Ledusskapis – ja ledusskapī uzglabāsiet citrona pusīti, novērsīsiet nepatīkamu aromātu veidošanos.
  7. Vara vai misiņa tīrīšana – sajauciet citronu sulu kopā ar cepamo sodu un šajā maisījumā ielieciet tīru roku dvielīti. Ar šo dvielīti kārtīgi notīriet misiņa vai vara virsmu, tad rūpīgi to noskalojiet un noslauciet sausu. Izskatīsies kā pavisam jauni!
  8. Vannas istaba – sajauciet pusi tasītes boraka ar glāzi citronu sulas un jūsu vannas istaba būs tīrāka un svaigāka nekā jebkad agrāk.
  9. Krāni un izlietnes – izmantojiet pusi citrona, lai atbrīvotos no kaļķu nogulsnēm, kas izveidojušās uz jūsu izlietnēm un krāniem.
  10. Veļas balināšanai – pievienojiet pusi glāzes citronu sulas veļasmašīnā, kad vēlaties mazgāt baltas drēbes. Turklāt, mazgāšanas laikā citrons sniegs arī patīkamu svaigu aromātu.
  11. Trauki – lai daudz veiksmīgāk atbrīvotos no taukiem, trauku mazgāšanas līdzeklim pievienojiet tējkaroti citronu sulas.
  12. Drenāža – maisījums no karstas citronu sulas un dzeramās sodas spēj uzlabot drenāžas procesu.
  13. Miskaste – ja miskastē iemetīsiet citronu miziņas, novērsīsiet citu pārtikas produktu pārpalikumu radītās nepatīkamās smakas.
  14. Virtuves dēlītis – ar pusīti citrona iesmērējiet abas koka dēlīša puses un atstājiet nenoskalotu pa nakti, bet no rīta nomazgājiet. Šādā veidā atbrīvosieties no jebkādām baktērijām, kas krājušās dēlītī, kā arī neitralizēsiet nepatīkamo aromātu, ja tāds ir.
  15. Stikli un spoguļi – četras ēdamkarotes citronu sulas sajauciet ar diviem litriem ūdens, tādā veidā iegūstot ļoti iedarbīgu stikla un spoguļu virsmas tīrītāju.
  16. Mēbeles – sajauciet citronu sulu kopā ar olīveļļu vai augu eļļu (attiecībā 1:2), tādā veidā iegūstot lielisku līdzekli mēbeļu pulēšanai.
  17. Matu balināšana – uzklājiet uz matiem citronu sulu un paturiet to stundu matos, paralēli atrodoties saules gaismā. Tādā veidā iespējams iegūt par toni vai pat diviem gaišākus matus.
  18. Matiem – citronu sulu, kas sajaukta kopā ar glāzi silta ūdens, var izmantot matu maskas vietā. Uzklājiet maisījumu uz matiem, pāris minūtes paturiet un tad izskalojiet to ārā. Ja jums ir jutīga galvas āda, tad jūs nedrīkstat lietot šo līdzekli.
  19. Iegriezumi, kodumi, kā arī ādas kairinājumi – uzlejiet nelielu citrona sulas daudzumu tieši virsū ādas skartajai vietai. Visticamāk, ka ādu uzreiz sāks kairināt, taču ņemiet vērā, ka citronu sula spēj apturēt asiņošanu un dezinficēt pušumu. Ari pēc kukaiņu kodumiem citronu sula būs labākais risinājums niezes un diskomforta samazināšanai.
  20. Nepatīkama aromāta noņemšanai – ja gatavojāt kaut ko tādu, kam ir nepatīkams aromāts (zivs, sīpoli), iesakām nomazgāt rokas ar citronu sulu. Tas ir lielisks veids, kā bez ādas kairināšanas un bojāšanas novērst nepatīkamos aromātus. Turklāt, arī tad, ja gadījumā nepieciešams dabūt melleņu, upeņu vai jebkuru citu krāsojošu produktu traipus nost no rokām, citronu sula arī būs lielisks glābiņš!

Lasi vēl: Visi mums stāsta, ka dzert siltu ūdeni ar citronu ir veselīgi, taču neviens nerunā par šo…

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment