3 iemesli būt pesimistam


1. Iedomājies vissliktāko scenāriju!

Tu sapņo par maiznīcas atvēršanu, kas kļūs plaši atpazīstama un iemīļota. Ja iedomājamies laimīgās beigas, pārdodot nekvalitatīvus maizes izstrādājumus par milzīgu uzcenojumu, uzreiz rodas motivācija, taču jāņem vērā arī milzīgais darbs, kas tajā būs jāiegulda. Dzīve nešķiet pilnvērtīga un aizraujoša, ja neuzņemamies riskus, bet jābūt uzmanīgam, lai nekļūtu par apsmiekla objektu . Lai atrastu līdzsvaru, koncentrējies uz to, ko visvairāk vēlies!

Padoms: Padomā par to, ko tu varētu zaudēt, ja tavi sapņi nepiepildītos, un pajautā pats sev, vai es spētu ar to tikt galā? Ja šis jautājums jūsos izraisa šausmas, tad tā ir pazīme, ka jums no šī plāna jāatsakās, tāpēc vispirms ideju kārtīgi apdomājiet! No otras puses,tauriņi vēderā parasti ir pozitīva pazīme, tas ir signāls, ka jums jāsper pirmie soļi sava sapņa īstenošanā, kā piemēram, jātestē receptes vai jāintervē ceptuvju īpašnieki. Izvērtē visu, pirms pieņem lēmumu (tāpat kā pametot darbu!

2. Esi kritiska!

Strīds ar māsu izraisa nejauku scēnu nākamajās brīvdienās; dusmas uz savu kompanjonu, kas paņēma kredītu tavu ideju realizēšanai pārvēršas nejaukā e-pasta sarakstē, kura nejaušā kārtā tiek pārsūtīta visiem biroja darbiniekiem, liekot tev izskatīties pēc pēdējās idiotes. Ja mēs neņemam vērā savas jūtas, tad tās liek par sevi manīt caur mūsu uzvedību. Vēl viens aspekts, kas izriet no negatīvo emociju apspiešanas: Tu palaid garām iespēju stiprināt attiecības. Ja tavas attiecības ir balstītas uz mūžīgo pozitīvismu, kurā nav vietas bailēm vai aizvainojumiem, tad tās nav diez ko vērtas.

Padoms: Dusmu izrādīšana nenozīmē satrakošanos ikreiz, kad esi sadusmots. Atslābsti un tad pasaki savam kompanjonam, ka viņa rīcība nebija vēlama vai informē savu māsu, ka viņa izdarīja nesmuku lietu, nebrīdinot tevi par iedzeršanu ar saviem draugiem, laikā, kad tu iebildi. Mēs varam spriest par cilvēku pēc viņa uzvedības tik ilgi, kamēr mēs to darām pareizi. Tas var šķist briesmīgi, taču ar laiku tas palīz noteikt robežas.

3. Atrodi trūkumus it visā!

Tavs jaunais puisis ir satriecošs. Viņš palīdz mājas darbos, tava mamma viņu dievina, un viņš ir tik foršs! Bet tomēr viņš vienmēr liek braukt pie sevis un nespēj tevi pietiekami sasmīdināt, taču nevienas attiecības nav perfektas, vai ne? Stop! Jūsu jūtas var pastāstīt jums būtisku informāciju. Mēs neapzināti izmantojam racionālo domāšanu, kā piemēram plusu un mīnusu izsvēršanu vai faktu analizēšanu , lai informētu mūsu zemapziņu, kas nozīmē, ka mūsu instinkti nav pilnīgi nejauši. Tāpēc nevajag slēpt šādas aizdomas!

Padoms: Pajautā pats sev (vai vēl labāk savai uzticamajai draudzenei). Vai esmu pārāk kritiska vai savtīga? Ja atbilde godīgi ir „nē”, cieni sevi un ļauj šim pamudinājumam pārvērsties rīcībā. Mēs nesakām, ka tev jāšķiras no sava puiša, tev nav jāpakļaujas katram impulsam. Bet palīdzēs ja teiksi: ”Mums par to ir jāaprunājas”. Ja tās pašas problēmas atkārtojas par spīti mēģinājumiem kaut ko uzlabot, uztver to kā signālu, ka kaut kas ir jādara lietas labā.

Leave a Comment