4 pārsteidzoši pārtikas produkti, kas liks tev izskatīties jaunākai

Vieglākais veids, kā uzlabot veselību, ir sev laba ieraduma iegūšana, ko katru dienu varētu veikt neapzināti – piemēram, ēšana! Tāpēc nākamreiz, kad iegriezīsies pārtikas preču veikalā, savā groziņā ieliec produktus, kuriem piemīt pretiekaisumu iedarbība un kuri aizkavē novecošanos, kā arī tādus, kuri satur antioksidantus, kas ir lieliski cīņā pret taukiem, un tādus, kas satur vitamīnus un minerālvielas. Šie produkti ir garšīgi, daudzveidīgi un liks tev justies un izskatīties lieliski. 

  1. Kļavu sīrups

Dabīgam – tādam, kas patiešām ir iztecināts no koka – patiešām piemīt novecošanās aizkavēšanas īpašības. Šī saldā dabīgā sula ir pilna ar antioksidantiem, imūnsistēmu uzlabojošo cinku un tai piemīt pretiekaisuma iedarbība. Tomēr izmanto to atturīgi; lipīgā masa čum un mudž no cukura. Tev pietiks ar vienu tējkaroti, vai arī sagatavo Briseles kāpostus kļavu sīrupa glazūrā, lai iegūtu dabīgi saldinātus dārzeņus.

  1. Gurķi

Tie var muļķīgi izskatīties uz mūsu acīm, tomēr nav nekā smieklīga par pozitīvo ietekmi uz veselību, ko sniedz dabiski audzēti gurķi visam tavam ķermenim. Pētnieki no Salka bioloģisko pētījumu institūta atklāja, ka fisetīns, flavanols, kas ir atrodams gurķos, novērš progresīvu atmiņas un mācīšanās spēju pasliktināšanos, kas saistīta ar atmiņas zaudējumu un Alcheimera slimību. Šī superprodukta miza ir pilna ar silīcija dioksīdu, kas ir būtiska veselu saistaudu sastāvdaļa. Tas veicina muskuļu atjaunošanos, veicina As**sriti ap saitēm, skrimšļiem, kauliem un ādas šūnām. Un gurķim ir vēl otra puse kā aktuālam skaistumkopšanas līdzeklim – sagriez to šķēlītēs un izmanto tās pampuma mazināšanai zem acīm, uzliec to uz kairinātas ādas apdeguma sāpju remdēšanai vai uzliec to uz augšstilbu aizmugures, lai mazinātu celulīta pēdas.

  1. Kokosriekstu eļļa

Žurnāla „An International Journal of Dermatology” pētījumā atklājās, ka cilvēki, kas cieš no ekzēmas vieglā vai mērenā formā, izmantojot nerafinētu kokosriekstu eļļu septiņas nedēļas no vietas, var paaugstināt ādas hidrāciju par 32%. Kā arī tā smaržo lieliski!

  1. Ziedi (vai lapaini zaļumi)

Ziedi ir lielisks dekors, un vēl labāki tie ir uz tava šķīvja. Jauns žurnālā „Journal of Food Science” ievietots pētījums atklāj, ka ēdamie ziedi ir bagāti ar fenoliem un novecošanās aizkavējošiem antioksidantiem kā galluskābe, hlorogēnskābe un rutīns. Pētnieki atklāja, ka ēdamie ziedi, piemēram, rožu ziedlapiņas, ir saistītas ar pretiekaisuma iedarbību un samazina sirds un As**svadu slimību, kā arī noteiktu vēža tipu veidošanos risku. Nevari atrast ēdamas rozes savā vietējā pārtikas preču veikalā? Pagatavo tad „Medjool” šķirnes dateles ar rožu un mandeļu pastu. Vai vēl vienkāršāk – iegādājies biežāk lapainus zaļumus, piemēram, kacenkāpostus, spinātus, pienenes, lapu bietes jeb mangoldus, kas apgādās tevi ar līdzīgām vielām, kas atrodamas ziedu ziedlapās – kā arī tie apgādās tevi ar kalciju un šķiedrvielām.

 

Avots: womenshealthmag.com

Leave a Comment