5 biežāk pieļautās zāliena kopšanas kļūdas

Zāliena kopšana šķiet vienkāršs uzdevums, taču daudz detaļu var padarīt šo procesu par izaicinājumu. Lai nodrošinātu labu zāliena kopšanu, jums vajadzētu izvairīties no dažām kļūdām.

Pārāk īsa pļaušana

Īsi pļauts zāliens izskatās glīti, taču tas vājina zālienu, padarot to mazāk izturīgu pret sausumu un kaitēm. Mēs iesakām atstāt zāli vismaz 5-7 cm garu, kas palīdz saknēm iekļūt dziļāk augsnē un labāk saglabāt mitrumu.

Turklāt strupi asmeņi var nevis nopļaut, bet sabojāt zāli. Regulāri asiniet zāles pļāvēja asmeņus, lai nodrošinātu tīru un kārtīgu pļaušanu.

Pārmērīga laistīšana

Daudzi cilvēki baidās no zāliena nepietiekamas laistīšanas, tāpēc sāk paši laistīt zālienu. Pārāk liels ūdens daudzums var izraisīt sēnīšu un citu kaišu attīstību.

Lai novērstu šo problēmu, zāliens ir jālaista dziļi, bet reti. Tas ļaus augsnei izžūt starp laistīšanas reizēm, kas samazinās slimību risku un veicinās zāles sakņu dziļāku augšanu.

Ja pārlaistīšanas gadījumā ļaujiet augsnei izžūt, tas var uzlabot drenāžu un sakņu augšanu, ļaujot vieglāk iekļūt gaisam, ūdenim un barības vielām.

Zālienu ir svarīgi laistīt no rīta, lai zāle paspētu izžūt līdz vakaram. Ūdens daudzumam jābūt pietiekamam, lai augsni samitrinātu 10-15 cm dziļumā.

Sezonas uzturēšanas nolaidība

Dažādos gadalaikos un klimatiskajos apstākļos ir nepieciešama atšķirīga zāliena kopšana. Ja zāliena kopšanas procedūras nav pielāgotas gadalaikiem, zāliena stāvoklis var nebūt optimāls.

Jo īpaši ir jāizstrādā sezonālie plāni. Ziemā var pievērsties plānošanai. Rudenī labāk ir zālienu mēslot un atbrīvot to no gružiem.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment