5 lietas, ko atcerēties, kad viss ir sagājis dēlī

1. Sāpes ir daļa no izaugsmes

Dažkārt dzīve aizver durvis, jo ir pienācis laiks kustēties uz priekšu. Un tas pat ir labi, jo mēs reti kad paši saprotam, ka ir pienācis laiks kaut ko mainīt. Kad ir pienākuši grūti laiki, atceries, ka nevienas sāpes nav bez iemesla. Tev ir jāsamierinās ar to, kas tevi ir sāpinājis, bet nekad nedrīkst aizmirst, ko tev tas ir iemācījis.

Atceries, ka ir divu veidu sāpes: sāpes, kas tevi sāpina un sāpes, kas tevi maina.

2. Dzīvē viss ir tikai uz laiku

Vienmēr, kad ir lietus, tas kaut kad pārstāj līt. Un tāpat arī katru reizi, kad tev sāp, kaut kad sāpes pāriet. Nekas nav uz visiem laikiem.

Tāpēc, ja šobrīd viss ir labi, izbaudi to! Tas nebūs uz visu laiku – bet, ja arī viss nav kārtībā, neuztraucies – tas arī nav uz visiem laikiem. Tikai tāpēc, ka šobrīd viss nav kārtībā, nenozīmē, ka tu nevari smieties, nevari priecāties un baudīt dzīvi. Atceries, ka visiem ir problēmas, un svarīgākais ir noskaņot sevi tā, lai tu spētu ar tām tikt galā.

3. Uztraukšanās un sūdzēšanās neko nemainīs

Tie, kuri visvairāk sūdzas, sasniedz vismazāk. Vienmēr labāk ir mēģināt un izgāzties, nekā nedarīt neko un sasniegt ko lielu. Nekas nav beidzies, kad tu esi ko zaudējis – viss ir beidzies tad, kad tu vairs nedari nekā un sūdzies par to. Ja tu kaut kam tici, tad turpini par to cīnīties – tas ir tavas veiksmes un laimes pamatā.

4. Tavas rētas ir spēka apliecinājums

Nekad nekaunies par rētām, kuras dzīve tev ir atstājusi. Rēta nozīmē, ka sāpes ir beigušās un brūce ir sadzijusi. Tas nozīmē, ka esi pārdzīvojusi sāpes, mācījusies no tām, esi izaugusi stiprāka un tagad spēj kustēties uz priekšu. Neļauj rētām būt tām, kas liek tev baidīties no dzīves – tas ir spēka apliecinājums, kas tev atgādina par to, cik spēcīga esi!

5. Citu cilvēku negatīvisms nav tava problēma

Esi pozitīva tad, kad apkārt valda negatīvais. Smaidi tad, kad citi cenšas tevi novest padibenī. Tas ir viegls ceļš, kā saglabāt entuziasmu un fokusēties. Nevienam, nekad un nekādā gadījumā neļauj mainīt sevi. Tu pati esi tā, kura ir tiesīga noteikt, kāds cilvēks tu esi – un, ja kāds cilvēks vēlas tevi mainīt, viņam nav vietas tavā dzīvē!

 

Avots: www.lifebuzz.com

Leave a Comment