5 vērtīgākās arbūzu īpašības, par kurām tu līdz šim neko nenojauti

1. Arbūzs ir bagāts ar dabīgajiem antioksidantiem

Ar dabas dotajiem antioksidantiem īpaši bagāti ir tieši augu valsts produkti, tāpēc arī arbūzs nav nekāds izņēmums, bet likopīns, ko satur arbūza mīkstums, tiek uzskatīts par vienu no visefektīvākajiem antioksidantiem, kā arī, pateicoties tieši likopīnam, arbūza mīkstums iegūst savu spilgti rozā nokrāsu. Šis antioksidants aizsargā organismu no brīvo radikāļu nelabvēlīgās ietekmes uz organismu, kā arī pastiprina imunitāti. Tā kā šis antioksidants organismā patstāvīgi nespēj sintezēties, tad to var uzņemt tikai ar pārtiku, bet arbūzā likopīna ir vairāk, nekā svaigos tomātos, kā dēļ arī tiek rekomendēts lietot arbūzu uzturā vismaz trīs reizes nedēļā. Arbūza sēklas nav mazāk vērtīgas kā pats arbūzs, tāpēc arī tās ir ēdamas. Pateicoties lielajam daudzumam olbaltumvielu, tās palīdz uzlabot ādas stāvokli, saglabājot to ilgāk svaigu un veselu. Arbūza sēklas ir ieteicamas arī cilvēkiem, kuri sirgst ar cukura diabētu, jo tās ir spējīgas noregulēt cukura līmeni asinīs.

2. Sāta sajūta

Ja vēlaties nedaudz attīrīt savu organismu, tad šajā ziņā arbūzs Jums noteikti palīdzēs, jo lielais ūdens daudzums tajā nodrošinās ātru sāta sajūtu, bet pārēšanās Jums noteikti nedraud, tāpēc vislabāk šo ogu baudīt ir tieši pirms kārtējās ēdienreizes, jo tā Jums ātrāk radīsies sāta sajūta, kas nodrošinās to, ka pusdienās vai vakariņās neapēdīsiet neko lieku, bet, pārēdoties arbūzu, Jums liekais svars noteikti nedraud, jo tam ir ļoti maz kaloriju!

3. Arbūzs ir ļoti vērtīgs sievietēm stāvoklī

Par cik arbūzs satur ļoti daudz C vitamīna, grūtniecības laikā to ir ieteicams ēst regulāri, jo tas palīdz cīņā ar elpošanas ceļu saslimšanām un gripu. Lai stiprinātu savu imunitāti, arbūzu ir ieteicams ēst kopā ar citronu.

Watermelon-Lemon

Šī milzīgā oga palīdz tikt galā arī ar galveno grūtnieču problēmu – tūsku, jo tas ļoti ātri spēj izvadīt no organisma visu lieko šķidrumu. Ja negribat ēst arbūzu, to noteikti var arī dzert!

IMG_0426

4. Arbūzs spēj novērst krampju parādīšanos

Cilvēkiem, kas nodarbojas ar sportu, bez šī produkta neiztikt, jo lielais kālija un B6 vitamīna daudzums tajā padara arbūzu par palīgu, kas spēj novērst šīs nepatīkamās spazmas, kas fiziskās piepūles laikā mēdz uzbrukt mūsu muskuļiem, kā arī treniņa laikā tas ļoti labi var palīdzēt atsvaidzināties!

5. Arbūzs ir ļoti vērtīgs sirds un As**svadu sistēmai

Pētījumi ir pierādījuši, ka arbūzs ir ļoti vērtīgs arī mūsu sirdij. Regulāra arbūza lietošana ir spējīga samazināt As**sspiedienu un kavēt sirds un As**svadu slimību attīstīšanos, kuras izraisa sliktā holesterīna uzkrāšanās organismā.

 

 

Leave a Comment