6 efektīvi veidi, kā nomierināt saulē apdegušu ādu

 

3.Mitrini ādu

Pēc dušas uzklāj mitrinošu losjonu un izvēlies tādu, ko ir paredzēts lietot pēc sauļošanās, it īpaši apdegumu un ādas lobīšanās gadījumos. Ieteicams izmantot losjonu ar alvejas ekstraktu, jo tas atvēsina ādu, mazina iekaisumu un palēnina lobīšanos. Alveja tiek plaši izmantota tieši nomierinošo īpašību dēļ. Vari iegādāties arī alvejas gēlu vai nolauzt paša auga lapu, ja iespējams, un uzlikt tieši uz ādas, kas lobās. Tas palīdzēs ādai ātrāk sadzīt, mazinās sāpes un novērsīs infekcijas iespējamību.

4.Dzer daudz ūdens

Tagad, kad atvēsināji ādu no ārpuses, tas pats ir jādara arī no iekšpuses. Nekas nav labāks ādai kā glāze ūdens. Lai āda būtu veselīga, tā ir jāmitrina, un, kad tā ir apdegusi saulē, tad ūdens ir vajadzīgs vēl vairāk. Dzer daudz ūdens, lai ādai būtu visas nepieciešamās rezerves sevis sadziedēšanai un atjaunošanai. Ja pamani, ka āda jau sāk lobīties, tad dienā izdzer vismaz 10 glāzes ūdens.

5.Neplēs to

Ādas plūkāšana ir ne tikai kaitinoša un nepievilcīga, bet var arī novest līdz infekcijai. Infekcija var rasties, ja ādu kasa vai arī plēš nost ar spēku. Ja atmirusī āda ir labi pamanāma, neplēs to tālāk, lai arī cik vilinoši tas nebūtu. Labāk paņem šķēres un uzmanīgi nogriez tikai to daļu, kas ir atmirusi, lai nesavainotu to ādu, kas vēl dzīst. Pēc tam uz ādas uzklāj antibakteriālu līdzekli.

6.Novērs rētu veidošanos

Ādas lobīšanās radīto niezi var mazināt ar vēsu ūdeni, kas satur auzu pārslas, jo tās palīdz attīrīt ādu. Lai veicinātu dzīšanas procesu un novērstu ādas bojājumus, uzņem C un E vitamīnus. Uzklāj krēmu, kas satur E vitamīnu, lai neveidotos rētas.

Novērs ādas apdegšanu jau pašā sākumā!

Tas ir labākais veids, kā cīnīties ar ādas lobīšanos, ja āda neapdeg vispār. Ja āda sāk lobīties, tas nozīmē, ka ļaunums jau ir nodarīts. Pirms dodies ārā saulē, vienmēr uzklāj saules aizsargkrēmu, lai izvairītos no ultravioleto staru kaitīgās ietekmes. Ja dodies peldēties, tad uzklāj krēmu katrreiz, kad iznāc no ūdens. Neaizmirsti arī par tām vietām, kas parasti nav redzamas, piemēram, ausis un ādu aiz ausīm, jo arī tā mēdz apdegt.

COMMENTS

Leave a Comment