6 fakti par seksu menstruāciju laikā

1. Tas var pastiprināt orgasmu un atvieglot sāpes

Paaugstinātā estrogēna un testosterona līmeņa dēļ sievietes menstruāciju periodā, kā likums, ir daudz uzbudinātākas nekā parasti. Ir arī citi faktori, kas var palīdzēt palielināt baudu. As**is darbojas arī kā papildus lubrikants, kas var uzlabot pašsajūtu un palīdzēt sasniegt orgasmu, turklāt sekss ierosina muskuļu atslābumu, kā rezultātā samazinās sāpes.

2. Jūs vēl joprojām varat palikt stāvoklī

Ja jums ir mēnešreizes, tas nebūt nenozīmē to, ka esat pasargāta no grūtniecības iestāšanās. Ļoti daudzi cilvēki domā, ka mēnešreižu laikā viņiem nav jāuztraucas par izsargāšanos, jo stāvoklī nav iespējams palikt, taču tas ir ļoti kļūdains pieņēmums. Ņemot vērā to, ka sperma sievietes organismā var dzīvot līdz pat 5 dienām, tā var sagaidīt arī ovulācijas dienu, turklāt dažas sievietes asiņo arī šajā dienā. Tieši tāpēc ir ļoti svarīgi izmantot kontracepciju arī menstruāciju laikā.

3. Jūs varat saķert kādu venērisko slimību

Daži informācijas avoti apgalvo to, ka mēnešreižu periodā risks saķert kādu no šīm slimībām ir daudz augstāks nekā parasti. Viens no izskaidrojumiem, kāpēc tas tā ir, varētu būt tāds, ka sievietes dzemdes kakliņš šajā laikā ir atvērts daudz vairāk nekā parasti. Nekādi pētījumi gan šo teoriju nav apstiprinājuši, taču ir svarīgi atcerēties, ka risks pastāv vienmēr, tāpēc seksa laikā izmantojiet prezervatīvu.

Lasi vēl: Tautas metodes – kā aizkavēt menstruāciju sākšanos

4. Ir pavisam vienkāršs veids, kā samazināt As**s plūsmu

Viens no variantiem – tieši pirms seksa lietot tamponu, lai tas uzsūktu kādu daļu asiņu, taču tampona izņemšana pirms dzimumakta var novest pie maksts audu izžūšanas un sāpīga seksa. Pārliecinieties par to, lai jums pa rokai ir lubrikants arī tad, ja parasti to nelietojat.

5. “Netīrajam faktoram” nevajadzētu jūs atturēt

Šis faktors ir viena no izplatītākajām barjerām, ar ko cilvēki saskaras kritisko dienu laikā. Arī tad, ja jūs veiksiet pasākumus, lai samazinātu As**s plūsmu, ir iespējams sasmērēt gultas veļu, taču tam pilnīgi noteikti nevajadzētu jūs atturēt. Uzklājiet uz gultas dvieli vai arī kādu pārklāju, kas jums vairs nav vajadzīgs, un koncentrējieties uz abpusēju baudu.

6. Nebaidieties par to runāt ar partneri

Ja agrāk esat izvairījusies no seksa menstruāciju laikā, tas nenozīmē, ka jums tā jādara arī tagad. Reizēm jūsu partneris var būt pret to, reizēm jūs pati, taču reizēm jūs vienkārši pati baidāties par to, ka viņš iebildīs. Parunājiet ar savu partneri, lai saprastu, kā viņš to uztver vai vēl labāk – uzņemieties iniciatīvu un skatieties, kas notiek tālāk.

Leave a Comment