6 lietas, kas ir netīrākas par tualeti

1. Ledus ātrās ēdināšanas restorānos

Pēdējos gados arvien vairāk tiek pierādīts, ka ātrās ēdināšanas restorānu ēdiens ir ļoti neveslīgs un tam nevar uzticēties – kurš būtu domājis, ka pat ledus ir šo neuzticamo produktu skaitā! Kāda 12 gadus jauna meitenīte veica pētījumu, kurā pierādījās, ka ledus ātrāš ēdināšanas restorānos ir par 70% netīrāks nekā tualetes. Nākamreiz padomā, pirms pasūti kolu ar ledu!

2. Ledusskapji

Ledusskapis ir pēdējā vieta, par kuru tu vēlētos zināt, ka tajā ir daudz vairāk baktēriju nekā tualetē, bet tā nu tas ir. Tādēļ tev vairāk būtu jāpievērš uzmanība visu ledusskapja nostūru iztīrīšanai.

3. Tastatūras

Liela daļa no mums pie datora pavada neskaitāmas stundas dienā, tieši tādēļ uz klaviatūras nonāk ļoti daudz baktēriju. Sākot vien ar šķaudīšanu un beidzot ar baktērijām, ko ir uzņēmušas tavas rokas. Pētījumi ir pierādījuši, ka tastatūras var būt pat 5 reizes netīrākas par tualetēm.

4. Telefoni

Mēs telefonam pieskaramies ļoti daudz reižu dienas laikā – un pirms tam mēs vienmēr nemazgājam rokas. Tāpat mēs telefonu atstājam uz galda un citās vietās, kur tam pielīp daudz dažādu baktēriju – un beigu beigās tu to visu liec klāt savai sejai!

5. Paklāji

Nav brīnums, ka daudzi cilvēki labāk izvēlas lamināta grīdas, nevis pūkainus paklājus. Cietas grīdas ir daudz vieglāk iztīrāmas un tajās ir mazāk vietu, kur var uzkrāties baktērijas. Pētījumi ir pierādījuši, ka paklāji var būt pat 4000 reižu netīrāki par tualetēm.

6. Iepirkšanās groziņi un ratiņi

Iedomājies, cik daudz cilvēku pieskaras iepirkuma groziņiem – visas dienas laikā uz tiem sakrājas ļoti daudz baktēriju, un diezin vai tie tiek bieži tīrīti.

 

Avots: www.newszoom.com

Leave a Comment