6 vērtīgākās biešu īpašības, par kurām Tu līdz šim neko nenojauti!

 

1. Sirds un As**svadu sistēmas normalizēšana

Bietes satur vitamīnu C, B1, B2, B12, kā arī magniju, fosforu, kāliju un jodu, kas ir piemērots kopums tam, lai novērstu anēmijas attīstību, bet betaīns (pretiekaisuma komponents) atbalsta sirdi.

beetroots

 

2. Organisma detoksikācija

Bietes izvada no organisma toksīnus, uzlabojot kuņģa-zarnu trakta un aknu darbību. Šis brīnumdārzenis cīnās arī ar aptaukošanos, veicinot svara zudumu.

beetroot-salad_3288594b

 

3. Normalizē As**sspiedienu

Bietes stimulē As**sriti, padarot As**svadus daudz elastīgākus un palēninot novecošanās procesu. Bietes izvada no organisma arī kaitīgo holesterīnu.

 

Lasi vēl: 7 vērtīgākās burkānu sulas īpašības, par kurām tu līdz šim neko nenojauti!

4. Grūtniecēm

Bietes satur folskābi, kas ir tik ļoti nepieciešama sieviešu organismam tieši bērniņa plānošanas un grūtniecības sākuma laikā.

 

5. Pārsteidzošās biešu kātu īpašības

Tautas medicīna iesaka lietot uzturā ne tikai šī dārzeņa saknes, bet arī kātus ar lapām. Tie satur ļoti daudz vitamīna U, kas organisma ir nepieciešams hroniska gastrīta, kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūlas gadījumā. Regulāra šo biešu kātu lietošana uzturā uzlabo arī atmiņu un koncentrēšanās spējas.

images

 

6. Ār*tē vairogdziedzera Sli**bas

Tā kā bietes satur jodu, šos dārzeņus rekomendē lietot cilvēkiem ar vairogdziedzera darbības traucējumiem, kā arī tiem, kas cieš no aterosklerozes.

Leave a Comment