6 veselīgākās piedevas salātiem

 veselīgi salāti

Vairākums cilvēku ikdienā mīl uzturā lietot salātus – uztaisīt tos maksimāli veselīgus, izmantojot pēc iespējas vieglāko ceļu.

Neticami veselīgs produkts, kuru visbiežāk rekomendē pievienot salātiem – avokado. Tā augļi ir bagāti ar oleīnskābi. Šī skābe novērš visnelabvēlīgāko slimību tālāko attīstību, kā, piemēram, krūts un mutes dobuma vēzi. Pateicoties avokado – saglabājās arī cilvēka redze. Turklāt, aktīvi pazeminās holesterīna līmenis asinīs.

avokado

Veicot vēža profilaksi – uzturā var lietot arī ķirbi. Šis auglis ir bagāts ar šķiedrvielām, kas uzlabo gremošanas sistēmas darbību.

Tāpat veselīgas aminoskābes satur arī pākšaugi: zirņi, pupas un lēcas. Tā ir ļoti veselīga un uzturam bagāta pārtika, kas kļūs par grandiozu piedevu salātiem.

ķirbis

Ļoti bieži salātiem pievieno sieru. Tā sastāvā esošais kalcijs nodrošina kaulu stiprumu.

siers

Lūk, mandeles, kuras salātiem sniegs neaizmirstamu garšu, satur olbaltumvielas un nepiesātinātos taukus. Šie rieksti palīdzēs Jums uzturēt sevi labā formā, aktivizējot smadzeņu darbību, pastiprinot sirdsdarbību un sniedzot matu skaistumu. Ir svarīgi salātiem pievienot arī aminoskābju avotus, tas ir, vārītās olas, tuncis un vistas gaļa. Visi šie sastāvdaļas ir bagāti ar olbaltumvielām – tas nozīmē, ka visas dienas garumā varēsiet atbrīvoties no izsalkuma.

mandeles

Portāls Zeltene iesaka jums sekot līdzi ēdienam, ko lietojat uzturā un atcerēties: tas varbūt tikpat kā neticami garšīgs un veselīgs vienlaicīgi.

Avots: uznayvse.ru

Leave a Comment