7 jauno vecāku kļūdas, kas var izpostīt laulību

 

1. Nespēja atrast laiku, ko veltīt otrajai pusītei

Jāatzīst, ka bērnu audzināšana prasa daudz enerģijas un laika, par spīti tam, Tev jāpārliecinās, ka tomēr kaut vai mazumiņš laika tiek veltīts arī otrajai pusītei. Atrodi laiku, lai priecātos, izklaidētos, pabūtu vienatnē un atgādinātu viens otram, kādēļ dibinājāt ģimeni.

2. Nespēja atrast laiku, ko veltīt sev

Vēl viena viegli pieļaujama kļūda ir sevis zaudēšana ģimenes labad. Tev jāvelta laiks arī sev. Tas nav egoistiski – tā ir svarīga nepieciešamība.

3. Jautrības trūkums ģimenē

Ja jums atliek ļoti maz laika, ko veltīt, lai saliedētu ģimeni, tad nekas labs nesanāks. Aktivitātes ģimenes lokā ir lieliska nodarbe, kura palīdz paaugstināt laulību morāli un uzturēt tās vērtības.

4. Atteikšanās no palīdzības

Ja vēlies atrast laiku, ko veltīt sev, otrajai pusītei vai savai ģimenei, Tev būs nepieciešama palīdzība. Nebaidies lūgt palīdzību. Ir īpaši svarīgi informēt citus par to, kas tieši no viņiem nepieciešams. Neuzņemies visas ģimeniskās rūpes uz saviem pleciem un neglabā aizvainojumu. Lūdz palīdzību un pārliecinies, ka to saņem.

5. Bērnu aprūpes organizēšana

Lai kāds Tev varētu palīdzēt, Tev jāiemācās atlaist kontroles grožus. Ja Tava otrā pusīte pārņem bērnu gulētiešanas organizēšanu, tad ļauj viņam to darīt tā, kā viņš uzskata par ērtāku. Tu nevari no citiem sagaidīt, ka viņi visu darīs tāpat kā to dari Tu. Jā, atteikties no kontroles var būt ļoti sarežģīti, tomēr tas jādara laulības labad.

6. Dažāda disciplinēšana

Ir īpaši svarīgi, ka abi vecāki var izvēlēties paši savu audzināšanas stilu, papildus jāņem vēra, lai abi negrautu viens otra metodes. Centieties atrast kopīgu valodu un esiet vienoti savos lēmumos. Īpaši negodīga situācija veidojas tad, ja tikai viens no vecākiem uzņemas disciplinētāja lomu.

7. Bērnu atrašanās vecāku gultā

Ģimenes gulta nav nemaz tik slikts variants, ja vien abus vecākus apmierina izvietojums tajā. Tomēr, ja gultas dalīšana ar bērniem liedz Tev intimitāti ar otro pusīti vai traucē miegu, tad tas droši vien nav piemērots variants.

Leave a Comment