7 lieliski veidi, kā izmantot tējas maisiņus pēc tējas pagatavošanas gan saimniecībā, gan dārzkopībā

Kā neitralizators sliktas smakas novēršanai ledusskapī

Ikviens zina, ka atvērts pat vislētākās tējas iepakojums lieliski absorbē smakas ledusskapī. Cepta zivs vai kotletes, ķiploki vai salāti ar sīpoliem izdala savu aromātu un piesūcina ar to citus pārtikas produktus. Ne vienmēr tos ir iespējams iepakot cieši noslēgtos traukos, tāpēc pastāv nevēlama aromāta problēma. Izlietoti tējas maisiņi ir lielisks veids, kā atbrīvoties no nepatīkamām smakām ledusskapī. Šīs metodes priekšrocība ir tā, ka jūs vienmēr varat tur glabāt dažus maisiņus, pēc katras tējas dzeršanas, tos regulāri nomainot pret svaigiem.

Lai noņemtu taukus no traukiem

Arī šo metodi izgudroja biroja darbinieki. Netīru šķīvi pēc pusdienām nemazgā aukstā ūdenī, ja vien nav speciāla tauku šķīdinātāja. Bet noņemt taukus ar tējas maisiņu pirms tā izmešanas ir vienkārši! Tīrs un videi draudzīgs veids, ko ir vērts atcerēties!

Lai aizsargātu istabas augus

Tējas vārīšana ir noderīga istabas puķēm. No maisiņiem iemērkto un izžāvēto tēju bieži vien pievieno puķu podiem. Tā labi uzirdina augsni, ļaujot saknēm elpot un atbrīvojot augus no liekā ūdens, kas rodas nepareizas laistīšanas dēļ. Pašus izlietotos tējas maisiņus puķu audzētāji izmanto drenāžas vietā podos, ja nav pieejamas tradicionālās flīzes. Ja podiņa dibenā uzliek vienu vai divas kārtas tējas maisiņu, augsne neizplūst caur caurumiem, bet liekais ūdens gan brīvi izplūst.

Stādu audzēšanai

Kūdras tabletes sēklu sēšanai nav dārgas, bet tējas maisiņi pēc tējas vārīšanas nemaksā ne santīma. Maisiņa augšdaļu ar diegu nogriež, maisiņā ieber karoti zemes (novārījumu parasti neizmet) un iesēj 1-2 sēklas. Visi maisiņi jāieliek traukā ar zemiem sāniem. Arī spraugās starp maisiņiem vēlams apkaisīt zemi, lai turpmāk mitrums no maisiņiem iztvaikotu mazāk. Stādus laistīt ir ērti, mitrums vienmērīgi sadalās pa maisiņiem to caurlaidības dēļ. Rezultātā katra auga saknes nav savijušās ar citiem augiem, pārstādīšanas laikā tās netiek bojātas, un pašu maisiņu saknes viegli saplēš, kad augs iegūst spēku.

 

Leave a Comment