7 vērtīgākās griķu īpašības, par kurām Tu līdz šim neko nenojauti!

1. Ir pierādīts, ka griķu ēdieni uzlabo noskaņojumu. Griķi vārītā veidā stimulē smadzeņu darbību un veicina psiholoģisko un emocionālo izturību.

griki-senes-46521563

2. Turpinot iepriekšējo punktu, gribas atzīmēt, ka griķu miziņu papildvielas tiek izmantotas, lai pagatavotu spilventiņus pret bezmiegu, kas ir kā apliecinājums tam, ka griķiem piemīt nomierinoša iedarbība.

buckwheat-pillow

3. Griķi ir arī organismam nepieciešamo aminoskābju, olbaltumvielu un proteīnu avots, taču atšķirībā no dzīvnieku izcelsmes produktiem, no griķiem vērtīgās uzturvielas organismā uzsūcas daudz labāk.

4. Griķu diētu popularitāte ir izskaidrojama ar to, ka šie graudaugi satur minerālvielas, kas palīdz paātrināt vielmaiņas procesus, izvadīt no organisma lieko šķidrumu un samazināt svaru.

5. Skābeņskābe, ābolskābe un citronskābe, ko satur griķi, palīdz regulēt skābju un sārmu līdzsvaru gremošanas traktā, kā ari stiprina As**svadus.

maxresdefault

6. Griķi satur lipotropās vielas, PP grupas vitamīnus un dabīgo bioflavonoīdu – rutīnu, kas atjauno aknu šūnas un uzlabo sirds darbību. Nenovērtējumu ieguvumu griķi dod cilvēkiem, kuri sirgst ar cukura diabētu – pēc šī produkta lietošanas cukura līmenis organismā pieaug vienmērīgi.

7. Šis brīnumprodukts, attīrot As**svadus, palīdz no organisma izvadīt lieko holesterīnu, tāpēc to īpaši noderīgi iekļaut savā uzturā ir tieši gados vecākiem cilvēkiem.

COMMENTS

Leave a Comment