8 patiešām baisas lietas – vai zinājāt, ka jūsu ķermenis šādi mēdz aizsargāties?

Žāvāšanās

Līdz šim brīdim tā arī nav noskaidrots, kādēļ cilvēki žāvājas. Turklāt vecais mīts, ka smadzenēm pietrūkst skābekļa, tā arī nav zinātniski apstiprināts. Pavisam jauni pētījumi ir pierādījuši, ka žāvāšanās ir smadzeņu atdzesēšanas mehānisms brīžos, kad smadzenes pārkarst. Arī apkārtējās vides temperatūras maiņas var veicināt žāvāšanos.

Žagas

Vai ir kaut kas vēl nepatīkamāks, kā negaidītas žagas sarunas laikā? Žagas ir jūsu ķermeņa brīdinājums par to, ka tiek pārāk ātri uzņemta pārtika. Ēdiens, kas uzņemts lielos daudzumos vai pārāk ātri, kairina diafragmu un izraisa spazmas, kuru rezultātā mēs sākam žagoties.

Raustīšanās miegā

Strauja raustīšanās miega laikā var nopietni to ietekmēt vai arī traucēt tam, kurš guļ jums blakus. Bet, vai jūs zinājāt, ka jūsu smadzenes šādā veidā pasargā jūs no Nā*es? Kad jūs guļat, pulss palēninās tāpat kā elpošana, muskuļi tajā brīdī tiek atslābināti. Jūsu smadzenes interpretē šo signālu kā nāvi, tādēļ cenšas raustīt jūsu ķermeni un novērst šādu risku.

Problēmas ar atmiņu

Reizēm, kad esat pārdzīvojuši kaut ko ļoti drausmīgu vai nepatīkamu, jūsu smadzenes pilnībā izdzēš to no jūsu atmiņas. Ja gadījumā neatceraties neko no vidusskolas laikiem, jūsu smadzenēm bez šīm atmiņām ir daudz vieglāk.

Lasi vēl: 7 veidi, kā tavs ķermenis tev ziņo, ka tev jāuztraucas par savu veselību!

Pirkstu sačokurošanās

Pavadot apmēram 10 minūtes ūdenī, jūsu pirksti sāk sačokuroties, līdzīgi kā rozīnes. Pirksti šādā veidā izskatās ļoti nepievilcīgi, taču vēsturiski šādam procesam ir sava nozīme. Šādā veidā ir daudz vieglāk kaut ko saturēt, un mūsu senčiem tādā veidā bija daudz vieglāk noķert ēsmu ūdens plūsmās.

Šķaudīšana

Šķaudīšana rodas tad, kad mūsu organisms cenšas izvadīt mikrobus, alergēnus un putekļu daļiņas, kas mūsu ķermenī nokļūst caur degunu. Šķaudīšana palīdz atbrīvot ķermeni no visām nepatīkamajām lietām, pirms tās vēl nokļuvušas mūsu organismā. Tieši tādēļ pēc šķaudīšanas nepieciešams izšņaukt degunu un noslaucīt to.

Staipīšanās

Daudziem no mums pirmā lieta, ko darīt no rītiem, ir izstaipīšanās. Tieši staipīšanās veicina As**s plūsmu mūsu ķermenim, kas mudina organismu kustēties un atmosties pēc nakts. Tas nepieciešams tad, ja organisms jūt nepietiekoši daudz enerģijas.

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment