8 skaistumkopšanas padomi, kā sagatavoties rudens sezonai

1. Parūpējies par matiem

Kāds pētījums ir atklājis, ka gandrīz puse jeb katra otrā sieviete ikdienā izmanto tikai šampūnu, tomēr, lai uzlabotu savu matu stāvokli, būtu jāizmanto trīs matu kopšanas līdzekļi, jo katram no tiem ir sava funkcija. Šampūns attīra matus un mīkstina galvas ādu, kondicioniera uzdevums ir atjaunot matu struktūru un izlīdzināt to virsmu, padarot tos vieglāk ķemmējamus, savukārt, matu maska atjauno matu struktūru no iekšienes un palīdz atjaunot zaudētās lipīdu un proteīnu rezerves.

2. Izvēlies intensīvi barojošas un atjaunojošas matu maskas

Lietojot tās vismaz reizi nedēļā, jau pēc pāris lietošanas reizēm sajutīsi acīmredzamus uzlabojumus, bet pēc mēneša jau efekts būs ilgnoturīgs.

3. Atceries, ka mati jāķemmē tad, kad tie ir sausi

Pretējā gadījumā tie kļūs trausli un sāks šķelties. Vispirms matus izžāvē un tad droši ķeries pie ķemmēšanas.

4. Mitrini ādu

Vasaras karstajā laikā āda ir zaudējusi daudz mitruma, tādēļ, lai to atgūtu, ir nepieciešama intensīva ķermeņa mitrināšana. Mitrināšana rudenī ir tikpat svarīga , cik vasarā, jo, sākoties apkures sezonai, siltais un sausais gaiss iekštelpās sausina ādu.

5. Pēc dušas maigi nosusinies ar absorbējošu kokvilnas dvieli

To jādara, lai pēc mazgāšanās āda nezaudētu mitrumu – saglabājot uz ķermeņa nedaudz ūdens, tas ļaus ādai iegūt papildu mitrumu. Veikalos arī ir pieejams plašs dušas želeju klāsts, kuru sastāvā ir iekļautas ādu mitrinošas vielas.

6. Regulāri, vismaz reizi nedēļā, veic ķermeņa pīlingu

Tas palīdzēs atbrīvoties no saules radīto ādas bojājumu sekām. Lai pēc dušas āda nezaudētu mitrumu, vienmēr iezied ķermeni ar mitrinošu pieniņu vai losjonu.

7. Ādas mitrināšana nenotiek tikai ārīgi, jāatceras arī regulāri dzert ūdeni

Dienā ieteicams izdzert aptuveni 2 litrus ūdens. Papildu labsajūtai un mundrumam ieteicams pa reizei pievienot klāt kādu citrona šķēlīti, kas palīdzēs no ķermeņa izvadīt toksīnus un uzlabot ādas stāvokli.

8. Uzmundrini ķermeni un prātu ar kontrastdušu

Kontrastduša jeb strauja karstā un aukstā ūdens maiņa, jau izsenis ir zināms kā muskuļu tonusu veicinošs līdzeklis. Tā padarīs ādu tvirtāku, norūdīs organismu gaidāmajam aukstumam, kā arī palīdzēs saglabāt mundrumu arī rudenīgajās dienās, kad saule vairs nespēs apgādāt ar cilvēkiem tik nepieciešamo D vitamīnu. Pēc kontrastdušas palutini ādu ar kādu mitrinošu Dove ķermeņa pieniņu vai losjonu.

la.lv

Leave a Comment