8 vērtīgākās banānu īpašības, par kurām Tu līdz šim neko nenojauti; it īpaši #6!

 

1. Redzes uzlabošanai 

Ja Jūsu darbs ir saistīts ar sēdēšanu pie datora, tad Jums noteikti vajadzētu apēst vismaz vienu banānu dienā, lai novērstu acu Sli**bas.

2. Tievēšanai 

Lai gan banāni satur ļoti daudz kaloriju, tāda uzkoda ir daudz vērtīgāka par kefīru vai pilngraudu bulciņu. Šis auglis uz ilgu laiku nodrošina sāta sajūtu, turklāt attīra arī zarnu traktu un piesātina ķermeni ar noderīgajām šķiedrvielām.

Bowl of granola, banana slices and coconut flakes

3. Nostiprina sirds muskulatūru 

Kālijs un magnijs, kas atrodas banānos ir ļoti vērtīgs cilvēkiem ar novājinātu sirds muskuli. Tāpat banānus ir ieteicams lietot pēc fiziskām aktivitātēm, jo tie spēj neitralizēt pienskābi.

4. Anēmijas gadījumā 

Banāni satur ļoti daudz dzelzs, kas kavē anēmijas attīstību, palīdz sausas ādas, trauslu nagu un matu izkrišanas gadījumā, kā arī stimulē organisma aizsargfunkcijas.

 

Lasi vēl: 7 vērtīgākās hurmas īpašības, par kurām Tu līdz šim neko nenojauti! #1 nezināju!

 

5. Normalizē As**sspiedienu

Bieži vien As**sspiediens kāpj no tā, ka organismā ir radies kālija disbalanss, bet banāni to ļoti ātri atjauno, kas arī ir iemesls tam, kāpēc tiem, kuri sirgst ar hipertoniju, būtu vēlams regulāri lietot uzturā banānus.

6. Sievietēm 

Īpaši vērtīgi banāni ir tieši sievietēm, jo tie palīdz samazināt menstruāciju sāpes, kā arī veido B vitamīna krājumus organismā.

is-banana-weight-loss-or-gain-fruit

7. Skaistai ādai 

Banāni satur cinku, kas novērš pumpu veidošanos un jebkuru ādas kairinājumu, tāpēc bieža banānu lietošana var palīdzēs atbrīvoties no ādas sausuma un zvīņošanās, turklāt šie augļi satur arī E vitamīnu.

8. Gremošanai traktai 

Banānu šķiedras regulē gremošanu, tādējādi novēršot gremošanas traucējumus un biežos aizcietējumus.

Leave a Comment