80% mūsu ieradumu kaitē Vese***ai. Septiņi padomi, kā to nepieļaut

2. Mēs nepārtraukti sevi stimulējam. Stundu braucam piesmakušā autobusā, bet, kad izkāpjam, tūlīt meklējam cigareti. Organisms ir noilgojies pēc dzīva svaiga gaisa, bet mēs tā vietā, lai uzmundrinātos, dodam tam toksīnus un indes.

Bet darbā, lai neuznāktu pagurums, dzeram šķīstošo kafiju ar cukuru, turklāt ne vienu tasīti vien. Bet pēc tam brīnāmies, no kurienes nervi, depresija, bezmiegs, kāpēc sākusies alerģija.

3. No vides, kurā dzīvojam, atkarīgi tikai 20% mūsu Vese***as, viss pārējais – no dzīvesveida. Jebkuru saslimšanu cēloņi ir muskuļu vājums, slikts garīgais stāvoklis, nekvalitatīvs ēdiens (pēc principa garšīgs un sātīgs, bet neveselīgs).

Un pat dzirdēt negribam par diedzētiem graudiem, klijām, par to, ka jādzer ne tikai tēja, kafija un saldinātie dzērieni, bet arī parasts dzeramais ūdens, turklāt ne mazāk kā 3–7 glāzes dienā.

Lasi vēl: Kā es atbrīvojos no vēnu varikozes!

4. Aplam uzskatīt, ka par mūsu veselību ir atbildīga medicīna. Ār*ts izdara visu, kas jāizdara, bet ne par ko neatbild. Atbildēt un maksāt par savu neveselību nākas mums pašiem. Tāpēc ir vērts padomāt.

Vienīgais, kas nepieciešams obligāti, ir savlaicīga diagnostika. Vismaz reizi gadā organisms jāizmeklē, vai nav ieperinājušās sēnītes, baktērijas, vīrusi, parazīti. Kamēr tie dzīvo un lieliski jūtas mūsu orgānos, ne par kādu veselību nevar būt ne runas.

5. Lai saglabātu labu veselību uz ilgiem gadiem, jau no 30 gadu vecuma nopietni jāpievēršas veselīgam dzīvesveidam. Jācenšas dzīvot tā, lai mūža nogalē nebūtu stīvs un paralizēts, ne pusakls un kurls.

Taču arī tas, kā izskatīsimies pēc 5, 10 vai 20 gadiem, nav mazsvarīgi. Nekāda kosmētika un plastiskā operācija nepataisīs mūs jaunākus, ja aknas un zarnu trakts ir piesārņoti, ja nieres nestrādā, kā vajadzētu, vai arī sirdi pārslogo liekie kilogrami un stresi.

6. Ar reizi un uz visiem laikiem sev jāpasaka: es pārstāju lietot uzturā neveselīgus produktus; es vismaz pusstundu dienā veltīšu pastaigai svaigā gaisā; es sākšu norūdīt savu nervu sistēmu, nedusmošos, nenervozēšu, nebūšu skaudīgs, lai organismā netiktu sintezēti hormoni, kas to noārda.

7. Kaukāza ilgdzīvotāji svaigā un skābētā veidā lieto vairāk nekā 200 dažādu šķirņu augus. Ne trekna torte, ne doktordesa mūsu organismam nav vajadzīga. Tam joprojām vajadzīgi dažādi augu valsts produkti un dzīvs ūdens. Bet visādi konservanti, stabilizatori, iebiezinātāji, aromatizatori ir bīstams balasts, ko uzkrājam sevī gadiem ilgi.

Leave a Comment