Kā veselīgi nomest svaru: Recepte ir tikai viena, un tev tā ir jāzina!

kā veselīgi nomest svaru

Gribi zināt kā veselīgi nomest svaru? Pēdējos gados vairākums ļaužu, kuri vēlas atbrīvoties no liekā svara, šā mērķa sasniegšanai priekšroku dod “slinkajiem” notievēšanas veidiem: plastiskai ķirurģijai, tauku sadedzinātājiem, elektriskajai miostimulācijai.

Īsāk sakot, populārs ir viss, kas neprasa fizisku piepūli un daudz laika. Taču bez fiziskās aktivitātes notievēšanas process nebūs tik aktīvs, kā gribētos. Kustības organismam ir tikpat nepieciešamas kā ēdiens, ūdens un gaiss.

Lasi vēl: Ideāla kefīra diēta mīnus 4-6kg

 

Kā veselīgi nomest svaru: Nešķiramais pārītis

Kustību nepietiekamība, proti, hipokinēzija, ir mūslaiku lielākā nelaime. Mazkustīgā dzīvesveida rezultātā cilvēka organismā būtiski samazinās vielmaiņas procesi, rezultātā parādās nepievilcīgi tauku nogulsnējumi. Protams, tikai ar fizisko kultūru vien, nemainot uztura koncepciju, no liekajiem uzkrājumiem atbrīvoties nav iespējams. Pavisam cita lieta ir slodzes plus diēta. Tāds savienojums iedarbojas daudz labāk nekā tikai diēta.

Zinātnieki ir pierādījuši – nodarbojoties ar sportu, organismā spēcīgāk tiek izstrādāts tiroksīns, kas ietekmē kaloriju sadedzināšanas ātrumu, rezultātā palielinās vielmaiņas ātrums.

Vēl fiziskie vingrojumi palīdz organismam izstrādāt enzīmus – vielas, kas tieši piedalās tauku sašķelšanā. Taču der atkārtot vēlreiz: vairākums dietologu uzskata, ka fiziskos treniņus var uzskatīt tikai kā metodi, kas papildina diētu. Praktizējot tos izolēti, ķermeņa svara samazināšanās vai nu nenotiek, vai arī tā ir nebūtiska un nenoturīga.

 

Kā tad īsti rīkoties, uzzini nākamajā lapā!

COMMENTS

Leave a Comment