SVARĪGI! 9 lietas, no kurām derētu atbrīvoties, lai saglabātu veselību

Antibakteriālās ziepes, salvetes.

Tiek uzskatīts, ka  tās ir neaizstājamas lietas roku ādas attīrīšanai pēc uzturēšanās sabiedriskajā transportā vai pēc ārsta apmeklējuma ārstniecības iestādē. Daudzas jaunās māmiņas uztic šīm ziepēm pašu dārgāko- savus bērnus, kad viņi pārnāk no spēlēšanās ārā. Tas ir pilnīgi nevajadzīgi! Antibakteriālās ziepes nogalina baktērijas tikpat efektīvi kā dažas antibiotikas. Un nepietiek ar to vien, ka ziepes atstāj ādu bez tai nepieciešamās mikrofloras, tās veido arī pieradumu antibiotikām- kas, nozīmē, ka ārstēšanās gadījumā ārsta izrakstītās antibiotikas var nedarboties. Lai no tā izvairītos, mazgājiet ādu ar parastajām ziepēm.

 

Vecas skriešanas krosenes

Tās var būt mīļākās, ļoti kvalitatīvas un dārgas,  bet tās tik un tā jāmaina tikko esat tajās veikuši 400 km. To vēsta nesen veiktais amerikāņu medicīnas doktora Džeisona Karla veiktais pētījums. Ja nedēļā noskrienat 30- 40 kilometrus, jums jāiegādājas jauni apavi jau pēc apmēram 3 mēnešiem! Visa problēma ir tajā, ka tad, kad apavi nonēsājas, tie zaudē amortizāciju. Ar katru nākamo soli jums jāpieliek aizvien vairāk pūļu, lai  noskrietu visu maršrutu. Tas slikti ietekmē muskuļus un kāju saites, jūs riskējat iegūt tūlītēju traumu. Tādēļ papūlieties sevi jau laikus iepriecināt ar jauniem pirkumiem!

 

Zobu birstīte

Lai iegūtu Holivudas cienīgu smiadu, zobus jātīra 2 reizes dienā- no rīta un vakarā. Kura gan no daiļā dzimuma pārstāvēm nezina šo likumu? Esam lietas kursā, vienīgi piemirstam, ka zobu birstītēm piemīt tendence nolietoties, zaudēt sariņu cietību, kas nepieciešama pilnīgām rūpēm par zobiem. Ja jūs turpināt ilgstoši lietot zobu birsti, kas zaudējusi savas īpašības- gaidiet, līdz zobārsta apmeklējumam nebūs ilgi. Nepatīk apciemot stomatologa krēslu? Esiet uzmanīgi, mainiet zobu birstīti reizi 3 mēnešos.

 

Drēbes, kas netiek nēsātas

Pie interesanta secinājuma nonākuši ārzemju zinātnieki. Izrādās, garderobes sastāvdaļas, kuras kapa klusumā guļ sievietes skapī, paaugstina stresa līmeni to īpašniecei. Tas viss tāpēc, ka daiļā dzimuma pārstāves bieži saista šīs lietas ar nepiepildītām cerībām. Jums droši vien būs pazīstami šie izteikumi: „Noteivēšu un tad gan uzģērbšu šo lielisko kleitu!”, „Pagaidīšu, kamēr modē atgriezīsies plisēti svārki, tad atkal savos staigāšu”. Katrā no šiem gadījumiem, katru dienu redzot apģērbu, kuru nenēsājat, jūs jūtaties neērti. Nespējat atļauties nopirkt jauninājumus, tādēļ, ka jums jau ir labas apģērbu rezerves. Bet atliek tikai no tām atvadīties un ieplānot iepirkšanās tūri- pirkumi vienmēr ienes sievietes dzīvē lieliskas krāsas!

 

Garšvielas

Ja jums tīk ēdienu gatavošanā izmantot garšvielas, jūsu virtuves skapītī noteikti atradīsies jaukas kārbiņas ar aromātisku saturu. Kad tās tur atrodas pārāk ilgi, garšvielas zaudē savu aromātu un asumu. Pievienojot  tās ēdieniem, jūs negūstat cerēto efektu, ēdiens šķiet bezgaršīgs un jūs pievienojat liekas kalorijas- saldo krējumu, kečupu, majonēzi. Kalorijām bagāts ēdiens provocē lieko svaru un aptaukošanos. Tādēļ biežāk atjaunojiet savu virtuves skapīšu saturu!

 

Skrostu tuša un lūpu spīdumi

Visi kosmētikas līdzekļi, kuru tekstūŗa ir šķidra, to lietošanā diezgan ātri tiek pie mikrobiem savā saturā. To skaits un lielums pieaug, ja krāsojat skropstas vai lūpas mitrā vidē un aizmirstat kārtīgi aizgriezt tūbiņu vāciņus pēc kosmētikas uzklāšanas beigām. Viss ir tik nopietni, ka ārsti- dermatologi pievērš milzu uzmanību- iepriekšminētā problēma izraisa neiedomājamu skaitu alerģisko reakciju un saslimšanu lūpām un sejas ādai. Lai izvairītos no nevēlamām parādībām, katrus 3 mēnešus atjaunojiet kosmētiku. Būt lietas kursā kosmētikas tendencēs ir jauki, turklāt tas lieti noder jūsu jaunības un skaistuma saglabāšanai.

 

Saules aizsargkrēms

Kad runa ir par saules aizsarglīdzekļiem, to derīguma termiņiem ir milzīga nozīme. Ar laiku SPF filtri zaudē savu efektivitāti, tādēļ neatkarīgi no tā, cik bieži un cik lielos daudzumos izmantojat krēmus, tas nespēs jūs pasrgāt no apdegumiem un ādas vēža riska, ja būs vecs. Lai sauļošanās nestu tikai prieku, skaistu un noturīgu iedegumu, ļoti nopietni izturieties pret sauļošanās aizsarglīdzekļu izvēli un lietošanu.

 

Viedtālrunis un mobilais tālrunis

Nē, ar gadžetiem nevajag šķirties uz mūžu, atceroties par tiem kā par nelabvēlīgām greznumlietām. Bet ierobežot to dalību jūsu dzīvē gan būt ļoti vēlams. Un lieta nav sociālajā nošķirtībā, par kuru runā daudzi speciālisti, bet gan tajā, ka iPhone un Android var novest pie pārlieku liela uzņemamās informācijas daudzuma. Internets- lieliska lieta, ja vēlaties būt lietas kursā par ziņām vai paziņot kādus jaunumus. Bet pavadīt tajā visu savu brīvo laiku- tas ir noziegums pret veselību un labu pašsajūtu. Dzīvojiet spilgtu reālo dzīvi!

 

Lai Jums laba Vese***a!

 

Avots: myjane.ru

COMMENTS

Leave a Comment