9 padomi, lai izdotos gardi un veselīgi kartupeļu ēdieni

Derīgi padomi

1. Ja daļa kartupeļa ir zaļā krāsā, tā obligāti jānogriež, jo satur Vese***ai kaitīgu, indīgu vielu solanīnu.

2. Lai, vārot vecos kartupeļus, nerastos pelēcīgi plankumi, uz 1 litru ūdens jāpielej 2 ēdamkarotes etiķa.

3. Svaigi dārzeņi nesavīst vairākas dienas, ja tos ietin ūdenī samitrinātā drānā.

4. Visvairāk vitamīnu ir dārzeņu ārējā apvalkā, tāpēc jācenšas mizot iespējami plānākas miziņas.

5. Kartupeļi, burkāni un bietes zaudē vitamīnus, ja tos nomizotus un sagrieztus vairākas stundas tur ūdenī.

6. Cepot kartupeļus ar visu mizu cepeškrāsnī, lai miza stipri neplaisātu, to sadursta ar dakšiņu.

7. Ja kartupeļus vāra ar mizu, ūdenim var pieliet nedaudz etiķa – miziņa neplaisās.

8. Katlā ar kartupeļiem vai dārzeņiem ūdens jāpielej tā, lai tas produktus nosegtu ne mazāk kā par 1 centimetru.

9. Cepti kartupeļi būs pikantāki un aromātiskāki, ja kopā ar tiem cep nelielu, sīki sagrieztu selerijas saknes gabaliņu.

Leave a Comment