Vārīti kartupeļi ir tradicionāls ēdiens, mājsaimnieces tos gatavo gandrīz katru dienu.
Taču tikai daži cilvēki zina, kas gatavošanas laikā jāpievieno ūdenim, lai ēdienam piešķirtu neaizmirstamu garšu un aromātu.
Slepenā sastāvdaļa pilnībā mainīs jūsu redzējumu par tradicionālajiem vārītiem kartupeļiem. Ar to tas kļūs ne tikai par pazīstamu garnīru, bet gan par dārgu restorānu cienīgu ēdienu.
Slepenā sastāvdaļa
Mēs runājam par visbiežāk sastopamajiem ķiplokiem. Lielam kartupeļu katlam vajadzēs tikai 2-3 lielas daiviņas. Ja jūs tos sasmalcināsiet, jūs saņemsiet apmēram ēdamkaroti.
Lasi arī: Kā decembra beigās nepalikt bez naudas. Vasilisa Volodina sniedz padomus tiem, kuri var “izdegt”
Gatavošanas metode
1.Nomazgājiet kartupeļus, nomizojiet tos, ielieciet tos ūdenī, pievienojiet sāli un pagaidiet, līdz tie vārās.
2.Tagad pievienojiet ūdenim nomizotus un sasmalcinātus ķiplokus, samaisiet un pārklājiet katlu ar vāku.
3.Vāra kartupeļus ar ķiplokiem apmēram 20 minūtes intensīvi vārot. Šajā laikā tie labi izvārīsies un kļūs piesātināti ar ķiploku aromātu.
4.Šie kartupeļi jāpasniedz uzreiz pēc ūdens nokāšanas. Var baudīt ar sviestu un apkaisīt ar sasmalcinātiem zaļumiem.