8 nepārspējamas Budas mācības par laimi. Laimīga un harmoniska dzīve ir tik vienkārša!

Noteikti visi ir prātojuši par dzīves harmoniju un līdzsvaru. Bet mūsu dzīvē ir tik daudz traucēkļu un tik maz garīguma, ka dažreiz jūs vienkārši pazaudējat šīs domas.

Tik dinamiskā pasaulē ir grūti iedomāties sevi sēžam zem Bodhi koka līdz pilnīgai Apskaidrībai.

Tieši tas bija prinča Gautamas, labāk pazīstama kā Buda, ceļš. Viņš nebija dievs un nepretendēja uz dievišķajiem senčiem.

Buda bija cilvēks, kurš ar milzīgām sirds un prāta pūlēm pārvarēja visus savus ierobežojumus. Šodien Zeltene.lv vēlas dalīties ar apgaismības mācībām, kas kļūs par nākamo soli jūsu dzīves ceļā.

Sāciet ar mazumiņu

Pacietība un konsekvence ir panākumu atslēga visos centienos. Krūzi piepilda pakāpeniski, pilienu pa pilienam. Procesu nevar atstāt novārtā, un pats process sastāv no mazām detaļām.

Katrs meistars sāka savu karjeru ar studentu. Panākumi nāk tiem, kuri ir gatavi sākt ar mazumiņu un smagi strādāt, līdz krūka ir pilna.

Vērojiet savas domas

Mūsu apziņa ir pasaules, kurā dzīvojam, radītāja. Visas domas ir materiālas, un jūs noteikti kļūsiet par to, ko vēlaties.

Ja cilvēks runā vai rīkojas ar ļaunām domām, viņu vajā sāpes. Ja cilvēks runā vai rīkojas ar tīriem nodomiem, viņam seko laime, kas kā ēna viņu nekad nepametīs.

Domu higiēna ir tikpat svarīga kā ķermeņa higiēna, jo visas darbības rodas no prāta. Un negatīvās domas ir destruktīva enerģija, kas var sagraut pat vistalantīgāko cilvēku.

Iemācieties piedot

Savu dusmu turēšana sevī ir kā karstas ogles sagrābšana ar nolūku mest to kādam citam, bet jūs esat tas, kurš tiek apdedzināts.

Lasi vēl: Nepārēdies uz nakti! 5 vienkāršas salātu idejas vieglām vakariņām

Atbrīvojot un piedodot cilvēku, jūs pats kļūstat brīvs un atvērts jaunām iespējām, attīstībai un harmonijai. Jūs nevarat apspiest nevienu, neapspiežot arī sevi. Iemācieties piedot un pēc iespējas ātrāk piedot.\

Jūsu rīcībai ir nozīme

Darbības ir vienīgais nosacījums attīstībai, un veiksmīgai attīstībai ir jārīkojas katru dienu! Nebūvējiet sienas – vienkārši ielieciet ķieģeļus, cik vien labi varat katru dienu.

Pastāvīga kustība, ko pavada darbības, noteikti novedīs pie vislabākā rezultāta.

Sakāmvārds saka: “Dievs katram putnam dod tārpu, bet nemet to ligzdā.” Buda teica: “Es neticu liktenim, kas piemeklē cilvēkus, kad viņi rīkojas, bet es ticu liktenim, kas viņus piemeklē, kad viņi nerīkojas.”

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment