8 nepārspējamas Budas mācības par laimi. Laimīga un harmoniska dzīve ir tik vienkārša!

Parādiet izpratni

Cīņa par patiesību ir pārvērtusies nebeidzamā cīņā par sevi. Neizrādot izpratni citiem, negaidiet, ka viņi jūs sapratīs.

Pielieciet visas pūles, lai saprastu un pieņemtu otra cilvēka viedokli, un jūs atradīsit mieru. Dzīvē daudz svarīgāk ir būt laimīgam, nevis taisnībai.

Iekaro sevi

Labāk ir uzvarēt sevi, nekā uzvarēt tūkstošiem cīņu. Tad uzvara piederēs tikai jums. Uzvara pār sevi ir uzvara pār prātu, tas ir, kontrole pār domām. Viņiem nevajadzētu trakot kā jūras viļņiem.

Ja šaubāties, vai domas var kontrolēt, padomājiet par šo Apgaismotā frāzi: “Tu nevari apturēt putnam pārlidot tev pāri, bet tu noteikti vari neļaut tam uzbūvēt ligzdu uz tavas galvas.

Harmonija ir tevī

Nemeklē ārpusē to, kas var būt tikai tavā sirdī. Bieži vien mēs meklējam harmoniju sev apkārt tikai tāpēc, lai novērstu uzmanību no realitātes.

Lasi vēl: Vasaras mistiskākā nakts un kā to pavadīt, lai veiksme sekotu visa gada garumā

Patiesība ir tāda, ka harmoniju var atrast tikai sevī. Harmonija nav jauns darbs, jauna automašīna vai jauna laulība. Harmonija ir miers dvēselē, un tā sākas ar tevi.

Pateicieties

Pārtrauciet savas domas un atcerieties vismaz 10 lietas, par kurām jums ir jābūt pateicīgam. Padomājiet par to, ka šorīt ne visi varēja pamosties, un šeit ir jūsu pirmais pateicības iemesls.

Paplašiniet savu dvēseli un sirdi ar pateicību, un tā noteikti jums atbildēs ar iekšējo harmoniju, pēc kuras mēs visi tiecamies!

Buda deva pasaulei Dzīves Mācību, kuras mērķis bija mācīt cilvēkiem izmantot Lielās Patiesības ikdienas dzīvē. Viņš mācīja dzīves ētiku.

Mēs visi brīnāmies par izskatu un ētisku uzvedību sabiedrībā, taču bez savas iekšējās pasaules apzināšanās un tālākas attīstības visas pūles ir veltīgas – aiz kopta izskata slēpjas tīra neziņa. Šī nelīdzsvarotība rada garīgas ciešanas.

Atcerieties šīs mācības un meklējiet harmoniju sevī. Pastāstiet saviem draugiem par šīm nodarbībām – viņi noteikti jums pateiks paldies!