Maiga, smaržīga gaļa, kas cepta vistas un sēņu apvalkā, ir šiks našķis jebkurai brīvdienai
Gaļas rulete ir kulinārijas ēdiens, kas sastāv no plāni izklapēta gaļas gabala, kas tiek pildīts ar dažādiem pildījumiem un sarullēts rullīša formā. Pēc tam to cep, vāra vai tvaicē. Gaļas rulete ir populārs ēdiens daudzās virtuvēs, un tā variācijas var atšķirties atkarībā no reģiona un tradīcijām. Parasti tiek izmantota cūkgaļa, liellopa gaļa, vistas gaļa vai tītars. Gaļu izklapē līdz vienmērīgai biezumam
Gaļas ruleti parasti sagriež šķēlēs un pasniedz ar piedevām, piemēram, kartupeļiem, salātiem vai mērci. Tā ir lieliski piemērota svētku galdam vai ikdienas maltītei. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošana:
Cūkgaļas kakla karbonāde ir jāmarinē. Uz plīts uzliek katlu ar 500 ml ūdens, ievieto fenheli, ingvera šķēli, 20 g cukura un 40 g sāls. Uzkarsē, līdz sāls un cukurs pilnībā izšķīst.
Tad marinādi atdzesē, pārlej gaļai un ievieto ledusskapī uz 6 stundām vai uz nakti. Tālāk pagatavosim malto gaļu. Blendera bļodā ievietojam vistas fileju, sāli (1,5 tējk.), ķiplokus izspiežam caur spiedi, ielejam krējumu un olu baltumus. Sasmalcina masu.
Sēnes smalki sagriež, pievieno maltai gaļai. Rūpīgi samaisa.
Uz pārtikas plēves ne pārāk plānā slānī uzklājiet maltās gaļas masu nedaudz platāk par cūkgaļas garumu. Gaļu liek uz maltas gaļas un ar pārtikas plēvi cieši satin. Piestipriniet malas un pagrieziet ruleti, piesedziet lai to noslēgtu. Liek saldētavā uz 20-25 minūtēm. Gatavojiet rullīti cepeškrāsnī.
Pēc tam noņem foliju un ietin silikonizētā papīrā. Tādā pašā veidā sarullējiet uz galda, ietiniet folijā, ielieciet veidnē un cepiet apmēram 2,5 stundas 160 ℃ temperatūrā.
Cepšanas laikā radušos šķidrumu notecina traukā. Pēc tam ruletei jāļauj atdzist istabas temperatūrā un tad dažas stundas jānovieto ledusskapī. Noņemiet foliju un papīru.
Lasi vēl: Piecas bezjēdzīgas lietas, kuras es ikdienā vairs nedaru taupot savu laiku un enerģiju
Sastāvdaļas:
cūkgaļa (kakls) – 500 g
vistas fileja – 500 g
sēnes – 200 g
olu baltumi – 2 gab.
ūdens – 500 ml
sāls – 50 g
cukurs – 20 g
ingvers – 1 šķēle
fenhelis – 3 gab.
ķiploki – 2 daiviņas
krējums 10% – 175 ml
sezama sēklas – 3 ēd.k.
Nedaudz apgrauzdējiet sezama sēklas. Var sajaukt melno sezamu un balto sezamu. Rullīti apsmērē ar šķidrumu, apviļā to sezama sēklās. Rullītis ir gatavs! Lai labi garšo!