Kā pagatavot izsmalcināto Terijaki mērci, kas ievedīs jūs jaunā garšu pasaulē

Ja jums patīk Āzijas ēdieni tad jums neiztikt bez šīs mērces. Lai nevajadzētu tērēt naudu tās iegādei, izmantojiet šo recepti, jūs uzzināsiet, kā pagatavot Teriyaki mērci mājās

Pēdējā laikā ir ievērojami pieaugusi interese par Āzijas virtuvi. Jūs, protams, zināt tās slaveno mērci “Teriyaki”, kas lieliski piestāv gaļai, zivīm un dārzeņiem. Pirkt šo mērci ir mazliet dārgi, taču to var viegli pagatavot mājās. Un, pat ja jums neizdevās atrast rīsu etiķi, niedru cukuru, šīs sastāvdaļas var aizstāt ar pazīstamākām. Gatavosim! Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Izmēriet visus nepieciešamos produktus. Labāk ir izmantot cukurniedru cukuru, bet arī parastais cukurs būs piemērots. Rīsu etiķa vietā izmantosim ābolu etiķi. Ķiplokus un ingveru var lietot svaigus, bet tad mērce ir jāiztecina, lai atbrīvotos no gabaliņiem.

Sausā pannā apgrauzdē sezama sēklas, līdz tās viegli apbrūnē, tad pievieno augu eļļu un apgrauzdē vēl minūti. Pannā pievieno sojas mērci,  etiķi, cukuru, ķiplokus un ingveru. Samaisa. Un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Vāra pusotru minūti. Ūdenī iemaisa cieti. Mērce nebūs ļoti bieza.

Lai padarītu biezāku, ņem 2 ēdamkarotes cietes. Ielej pannā un, visu laiku maisot, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Vāra apmēram 2 minūtes. Tagad pievieno medu un mērci maisa, līdz medus izšķīst.

Ja izmantojāt svaigu ingveru un ķiploku, ir laiks mērci atsijāt un atbrīvoties no ķiploka un ingvera gabaliņiem. Atdzesēto mērci pārlejiet burciņā, ledusskapī to var uzglabāt 4-6 dienas. Mērce ir saldskāba, mēreni sāļa un piemērota daudziem ēdieniem un marinādēm.

Lasi vēl: Uzkoda pāris minūtēs no produktiem, kas vienmēr ir pa rokai

Sastāvdaļas:

Medus 1 ēdamkarote
žāvēts ingvers 1 ēd.k.
sojas mērce 150 ml
cukurs 2-3 ēd.k.
augu eļļa 1 ēd.k.
ūdens 70-80 mililitru
ciete 1 ēd.k.
rīsu etiķis 1 ēd.k.
žāvēti ķiploki 1 ēd.k.
sezama sēklas 1 ēd.k.

Bet ja jums patīk mērce ar gabaliņiem, tad var to neizkāst. Patiesībā pagatavošana ir vienkārša un vienu reizi pagatavojot jutīsities kā profesionālis šajā jomā. Lai labi garšo!

Leave a Comment