Šī indiešu iedvesmotā krēmveida vistas karija recepte. Aromātiskās garšvielas un garšas ir sajūtu baudījums!
Nepieciešamās sastāvdaļas:
3 ēdamkarotes olīveļļas
1 neliels sīpols – sasmalcināts
2 ķiploka daiviņas – sasmalcinātas
3 ēdamkarotes karija pulvera
1 tējkarote malta kanēļa
1 tējkarote paprikas
1 lauru lapa
½ tējkarotes rīvēta svaiga ingvera sakne
½ tējkarotes baltā cukura
sāls pēc garšas
2 vistas krūtiņas pusītes bez ādas un kauliem – sagrieztas kumosa lieluma gabaliņos
1 ēdamkarote tomātu pastas
1 glāze tīra jogurta
¾ glāzes kokosriekstu piena
½ izspiesta citronu sula
½ tējkarotes kajēnas piparu
Pirmais pagatavošanas solis:
Uzkarsējiet olīveļļu pannā uz vidējas uguns. Apcepiet sīpolu, līdz viegli apbrūnē.
Otrais pagatavošanas solis:
Iemaisiet ķiplokus, karija pulveri, kanēli, papriku, lauru lapu, ingveru, cukuru un sāli. Turpiniet maisīt 2 minūtes.
Lasi vēl: Mana vecmāmiņa šīs smalkmaizītes ar āboliem un rozīnēm gatavo katrus svētkus
Trešais pagatavošanas solis:
Pievienojiet vistas gaļas gabaliņus, tomātu pastu, jogurtu un kokosriekstu pienu. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai, samaziniet siltumu un vāriet 20 līdz 25 minūtes.
Ceturtais pagatavošanas solis:
Noņemiet lauru lapu un iemaisiet citrona sulu un kajēnas piparus. Vāriet visu vēl 5 minūtes.
Pasniedziet karstu un baudiet!