Lieliskā Indijas virtuve – ēdiens ar izteiktu garšu karijā

Šī indiešu iedvesmotā krēmveida vistas karija recepte. Aromātiskās garšvielas un garšas ir sajūtu baudījums!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

3 ēdamkarotes olīveļļas

1 neliels sīpols – sasmalcināts

2 ķiploka daiviņas – sasmalcinātas

3 ēdamkarotes karija pulvera

1 tējkarote malta kanēļa

1 tējkarote paprikas

1 lauru lapa

½ tējkarotes rīvēta svaiga ingvera sakne

½ tējkarotes baltā cukura

sāls pēc garšas

2 vistas krūtiņas pusītes bez ādas un kauliem – sagrieztas kumosa lieluma gabaliņos

1 ēdamkarote tomātu pastas

1 glāze tīra jogurta

¾ glāzes kokosriekstu piena

½ izspiesta citronu sula

½ tējkarotes kajēnas piparu

Pirmais pagatavošanas solis:

Uzkarsējiet olīveļļu pannā uz vidējas uguns. Apcepiet sīpolu, līdz viegli apbrūnē.

Otrais pagatavošanas solis:

Iemaisiet ķiplokus, karija pulveri, kanēli, papriku, lauru lapu, ingveru, cukuru un sāli. Turpiniet maisīt 2 minūtes.

Lasi vēl: Mana vecmāmiņa šīs smalkmaizītes ar āboliem un rozīnēm gatavo katrus svētkus

Trešais pagatavošanas solis:

Pievienojiet vistas gaļas gabaliņus, tomātu pastu, jogurtu un kokosriekstu pienu. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai, samaziniet siltumu un vāriet 20 līdz 25 minūtes.

Ceturtais pagatavošanas solis:

Noņemiet lauru lapu un iemaisiet citrona sulu un kajēnas piparus. Vāriet visu vēl 5 minūtes.

Pasniedziet karstu un baudiet!

 

 

Leave a Comment