Garšīgas un vieglas smalkmaizītes ar kokosriekstu sviestu.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
2 tases universālo miltu
¾ tases baltā cukura
2 tējkarotes cepamā pulvera
1 tējkarote malta kanēļa
¼ tējkarotes sāls
½ glāzes kokosriekstu sviesta
1 liela ola
1 ½ glāzes nesaldināta ābolu mērces
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
1 glāze rozīņu
½ glāzes sasmalcinātu valriekstu (pēc izvēles)
Pirmais pagatavošanas solis:
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 375 ° grādiem. Izklājiet 12 glāžu kēksiņu veidni ar papīra kārtiņām.
Otrais pagatavošanas solis:
Lielajā bļodā samaisiet miltus, cukuru, cepamo pulveri, kanēli un sāli.
Trešais pagatavošanas solis:
Izkausējiet kokosriekstu sviestu nelielā bļodā. Sviestā saputojiet olu un ielejiet miltu maisījumā. Iejauciet ābolu mērci un vaniļas ekstraktu. Iejauciet rozīnes un valriekstus – samaisiet mīklu.
Lasi vēl: Béarnaise mērce – īsts izaicinājums gardēžiem
Ceturtais pagatavošanas solis:
Ielieciet mīklu smalkmaizīšu formiņās.
Piektais pagatavošanas solis:
Cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, viegli piespiežot 18-20 minūtes. Ļaujiet smalkmaizītēm atdzist apmēram 5 minūtes.
Šīs smalkmaizītes ir lieliska dāvana vai mielasts, smalkmaizītes ir viegli pagatavot un tās nezaudē savu garšu.
Smalkmaizītes var baudīt ar tēju nesteidzīgos brīvdienu rītos.
Lai labi garšo!