Lasis uz “kažoka” – kurš saka, ka zivīm jābūt paslēptām salātos

Viena no variācijām par “siļķes” tēmu ir salāti “otrādi”: uzliksim zivi uz “mēteļa” un siļķes vietā ņemsim lasi

Kāpēc ne? Neslēpsim mūsu skaisto zivi dārzeņu juceklī, bet gan novietosim to virsū – lai salāti ar to tiek vainagoti un izskatās krāšņi. Un šis ēdiens izskatās stilīgs, skaists, sātīgs, un tiek ēsts ar lielu baudu. Diezgan cienīga recepte jūsu personīgajai pavārgrāmatai. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Gatavošanas instrukcija soli pa solim:

1.Uz šķīvja, no kura salātus gatavosim, uzlieciet gredzenu (noņemamu metāla vai plastmasas). 2.Visus vārītos dārzeņus, kā arī olas sasmalcina uz rupjas rīves. 3.Zivis sagriež kubiņos. 3.Izkārtojam kārtas uz šķīvja. Pirmās ir bietes, tās pārziežam ar majonēzi.


4.Mums nepieciešams 10 minūtes pirms iemarinēt sīpolus. Sagriez tos smalkos kubiņos, pārlej ar nelielu daudzumu ūdens, pievieno etiķi un cukuru.
5.Otrais slānis – burkāni, tad kartupeļi, marinētais sīpols. Uz kartupeļiem var uzbērt nedaudz sāli un piparus pēc izvēles, lai ēdiens būtu baudāmāks. Pēc katras kārtas uzliekam majonēzi (nedaudz, galvenais, lai salāti “nepeldētu” majonēzē, bet savienotu tos).


6.Nākamais slānis – olu slānis, neaizmirstiet arī to apsmērēt ar majonēzi virsū. Visbeidzot uz tā uzliek lasi. Salātus liekam “atpūsties”, lai tie noturētos desmit minūtes.
7.Noņemam gredzenu un pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem. Pēc pusstundas salāti iesūcas, un tos var pasniegt viesiem vai vienkārši uz galda vakariņās vai pusdienās.

Lasi vēl: Slinkās kotletes, kas spēj stāties pretī jebkuram jūsu iecienītajam gaļas ēdienam

Sastāvdaļas:

bietes (vārītas) – 2 gab.
vārīti burkāni – 3 gab.
kartupeļi (vārīti) – 3 gab.
vārītas olas – 2 gab.
sālīts lasis (var izmantot foreli) – 250 g
diļļu saišķis – 1 gab.
majonēze – 50 g
zilie sīpoli – 1 gab.
etiķis 10 ml, cukurs 1 ēd.k. (sīpolu iemarinēšanai)

Ļoti sātīgi, vienkārši, skaisti un garšīgi. Un izmaksas ir minimālas – gan finansiālās, gan laika. Lai šie salāti kļūst arī par vienu no jūsu svētku galda pastāvīgajiem iemītniekiem – sarkanās zivis nekad nepaliek pāri un vienmēr tiek apēstas vienas no pirmajām.

Leave a Comment