Sulīgi kutabi ir lielisks risinājums tiem, kas dod priekšroku veselīgam ēdienam un vēlas justies enerģijas un dzīvesprieka pilni
Vai vēlaties daudz pildījuma un maz mīklas? Vai jums patīk gaļa un daudz zaļumu? Pagatavojiet šo brīnišķīgo azerbaidžāņu uzkodu, tikai neaizmirstiet sagādāt plānas un maigas filo mīklas. Kas ir Filo mīkla (saukta arī par phyllo mīklu)? Tā ir ļoti plāna, kārtaina mīkla, kas tiek izmantota dažādu konditorejas un sāļo ēdienu pagatavošanai, īpaši Vidusjūras, Balkānu un Tuvo Austrumu virtuvēs.
Tā tiek gatavota no miltiem, ūdens un neliela daudzuma eļļas vai etiķa. Atšķirībā no parastās kārtainās mīklas, filo mīkla nesatur sviesta kārtas – sviests vai eļļa tiek pievienota starp atsevišķām plānajām mīklas loksnēm, lai radītu kraukšķīgu un kārtainu tekstūru. Precīzas šis receptes sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Soli pa solim sagatavošanas instrukcijas:
Uzkodas tiek pagatavotas burtiski 10 minūtēs. Ja apkārt ir viesi vai steidzami nepieciešama uzkoda – šie “pīrāgi” burtiski būs glābiņš visām saimniecēm un saimniekiem.
Un kas ir to iekšpusē? Parasti kutabus gatavo no maltas gaļas. Liellopu gaļu maļam caur gaļasmašīnu (vai ņemam jau gatavu malto gaļu), pievienojam smalki sagrieztu sīpolu, smalki sagrieztu pētersīli, sāli, piparus un papriku. Izmaisām. Vai nav viegli pagatavot šo pildījumu?
Ieliek mīklu uz galda virsmas un ar vāku izspiež tajā apļus. Šos apļus var gatavot ka lielus tā mazus. Pirmajā attelā tiek parādīti kādi mazi tie var būt, bet mēs pamēģināsim šoreiz arī lielākus, jo nu ta būs daudz ātrāk.
Tā ir mūsu kutabu “maizes” pamatne. Katru apaļo mīklas plāksnīti samitriniet ūdenī un pēc minūtes vai divām ielieciet uz tās apakšējo pusi no pildījuma, mīklas malas samitriniet ar ūdeni, izmantojot otiņu.
Pārklājiet pīrāgu ar mīklas augšējo daļu un uzmanīgi, lai nesaplēstu mīklu, aizlīmējiet malas. Kutabus cep 3 minūtes no katras puses karstā augu eļļā. Vai redzat, cik krāšņs iznāca pīrāgs?
Lasi vēl: Īpaši sulīgas vistas kotletes skābā krējuma mērcē
Sastāvdaļas:
Filo mīkla 1 kg
ūdens 250 ml
augu eļļa cepšanai 100 ml
Pildījumam:
500 g maltas liellopa gaļas
sasmalcināts (rīvēts) sīpols – 80 g
svaigi pētersīļi 50 g
sāls – 1 tējkarote
melnie pipari – ½ tējk.
saldā paprika – ½ tējkarotes
Un tā debešķīgā garša! Mēs nepazīstam cilvēkus, kas atteiktos no neticami apetītlīga kutaba, un, lai arī cik sātīgi jūs būtu, noteikti vēlēsieties nogaršot vismaz gabaliņu! Gatavojiet ātri, viegli un ar prieku!